Uudised
24. juuli 2021, 18:23

„OLEME KODUS!“ | Tõeliselt mõnus kuulamine ehk ajakirja Kodukiri taskuhääling

Juba kevadest ilmub ajakirja Kodukiri taskuhääling „Oleme kodus!“, kus Malle Pajula ja Piret Tali räägivad teemadel, mis puudutavad interjööri, disaini, remonti ja palju muud. Saadetes käivad ka oma eriala ekspertidest külalised.

Saates #1 kuuleme, millega jäid silma Aasta Kodu konkursi võitjad.

Veebruaris lõppes üks vanemaid Eesti sisustuskonkursse Aasta Kodu. Mis sealsete võitjate ja finalistide kodudes silma jäi, arutavad Malle Pajula ja Piret Tali. Ühtlasi tulevad jutuks ka Narva kohviku uus kujundus, ETDM uus näitus „Sissejuhatus Eesti disaini“ ja see, miks riiul ei ole enam lihtsalt riiul, kuhu asju panna.

Kuula saadet siit.

Saates #2 kuuleme, kuidas eriolukorra ajal kodus olemise ja töötamisega hakkama saada.

Selles osas arutavad Malle Pajula ja Piret Tali, et kas kodukontor ja kaugtöö on tulnud, et jääda ja mida see kodukontorite sisustuses on kaasa toonud. Kas koduses majapidamises tasub sisse seada väike jõusaal või piisab õue jalutama minekust? Millised nipid ja tegevused aitavad kodus olemist nautida, et eriolukorra lõpuni pidada?

Kuula saadet siit.

Saates #3 saame teada, kas ventilatsioon on seotud koroonalevikuga ja kuidas suvekodu soetada.

Selgi kevadel oli kinnisvaraturul suundumus, et suvilaid ostetakse palju, anna ainult ette. Millised on Malle ja Pireti suvemajade kogemused ning mida ja kuhu nad osta soovitavad? Kas saarele, sisemaa külla või kuurorti? Juttu tuleb ka sellest, kas ventilatsioon, CO2 ja koroonviiruse levik on seotud.

Kuula saadet siit.

Saates #4 räägitakse nutikatest ja isepuhastavatest ahjudest.

2022. aasta kodutehnika trend on julged värvid, näiteks punane! Millised on uue kodutehnika võimalused ja kuidas nutikas ahi perenaise diivanile kohvitama jätab ning ise toidu parimal viisil valmis teeb ja end ka ära puhastab, räägib seekordne Kodukirja taskuhäälingu külaline Manuela Kelt Expert Eestist.

Kuula saadet siit.

Saates #5 on teemaks Eesti disainmööbli trendid.

Räägime Eesti disainmööbli tootja Oot-Oot disaineri Marko Alaga pehmest mööblist ja selle trendidest. Kui suur tunnustus on nende diivani Cosmo jõudme EDTM kollektsiooni ning kuidas selle nimi Cosmopolitaniga seotud on. Arutame miks liikusid disainerid Joonas Torim ja Marko Ala oma loominguga elutoast magamistuppa. Kui menukas on nende uus diivanvoodi Fold ja kas diivanvoodid on kammpäki teinud?

Kuula saadet siit.

Saates #6 kuuleme rohehullusest rõdudel ja terrassidel.

Kas panna rõdule kasvama tomat, pelargoon või hoopis kõrrelised? Millist mööblit sinna valida ja kuidas seal aega veeta, arutavad Malle ja Piret. Kas see kodukevad on kõik linlased rohehulludeks muutnud ja hinnad lakke löönud? Miks maksab hortensia 100 eurot ning miks istikud on otsas.

Kuula saadet siit.

Saates #7 on sirelilõhnased jutud ehk Kuidas veeta algavat suvepuhkust? 

Mida osta kaasa Lätist? Milline on värskeima kujundusega hotell? Kuidas on suveks valmis Pärnu liivarand ja millisesse kuurordikohvikusse minna? Seekordne taskuhääling pakub ideid, mida turistina sel suvel Eestis ja ka naabrite juures nautida. Käime ära Pärnus, Kihnus, Riias ja Valgas.  

Kuula saadet siit.