Meister tööpostil: Katre meistrikojas leidub riiulite kaupa kangaid vaheldumisi kollektsioonide valmistöödega.

Foto: Erakogu
Tee ise
15. august 2021, 12:30

Artikkel ilmus ajakirja Käsitöö 2021. aasta augusti-septembrinumbris. 

MEISTRIGA TUTTAVAKS | Moedisainer Katre Arula: tiivustan noori, katsetage julgelt oma loominguga! Mina polnud õmblemisega alustades mitte midagi kuulnud lõigetest

Tuntud moedisainer ütleb julgelt välja, et on käsitöö teemades iseõppija. Samas ei ole ta kitsi oma kogemust jagama ning rõhutab, et mistahes loometööd tehes on peamine- töös olgu tegija hing sees, selle näeb kohe ära. Ja loomeämbreid ei tohiks tema sõnul samuti karta, neid juhtub kõigil.

Kui käsitöö ja moekunstiga kursis olev inimene kuuleb nime Katre Arula, siis tõenäoliselt tekivad talle silme ette peenetundeliselt rahvakunstist läbi imbunud lapitööd, põnevad teksamaterjalide lahendused, seljakotid-kleidid-pluusid, millel sümmeetrilised roosi ja kärbse kujundid. Uurides, kuidas Katre end ise tutvustaks, tunnistab naine: „Ma ei saa end kunstnikuks pidada, disaineriks ka mitte, kunst-käsitööline kõlab naljakalt. Töötubades ja praktikagruppidele ongi mul alati olnud keeruline end tutvustada. Kelleks ma siis end tituleerin? Olen loomeinimene, kes teeb oma tööd kirega, ja mulle on oluline, et igal minu tehtud esemel on tunda meistri puudutust.

Edasi lugemiseks: