Vanast lauast sai mugav polsterdustega pink esikusse!Foto: Robin Roots
Tee ise
14. september 2021, 09:09

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat  2021. aasta septembrinumbris. 

TEE ISE | Kodusisustajate lemmik – polsterdatud istepink

Kui sisustusajakirjadest on silma jäänud uhke polsterdatud pink, siis tea, et seda saab lihtsalt ka ise meisterdada. Järgnevalt on teiselt ringilt pärit puidust laud saanud uue elu ja hingamise. Nipiraamatu koduloos polsterdas Tulpide pereema selle kunstnahaga ja lauast sai hoopis mugav esikupink, millele on kingi jalga pannes mõnus toetuda.

Teostus: Kärt Tulp

Vaja läheb:

puidust lauda või pinki

puuri

kunstnahka

porolooni

vatiini

metallist nööpe

kuuma liimi

nailonniiti

pikka nõela

klambrilööjat


Polsterda pink nii:

  1. Valmista ette. Märgi pingile nööpide asukohad ja puuri augud. Lõika kunstnahast tükk, mis ulatuks ümber pingi, ära unusta porolooni paksust.

  2. Lisa pehmendus. Lõika poroloonist pingipealsele sobiv tükk ja soovi korral liimi pingile. Lõika sisse augukohad. Lisa poroloonile ka kiht vatiini.

  3. Kinnita kate. Säti paika kunstnahast kate ja klammerda selle servad pingi alt kinni. Kangatüki nurgad lõika ära, et seda oleks parem paigaldada.

  4. Tee nööbid. Aja nööbile niit järele. Lõika nahast ring, sälguta nurgad ja liimi kuuma liimiga katteks ümber nööbi. Lükka nööbi küljes olevad lahtised niidiotsad nõela abil läbi katte ja kinnita need klambrilööjaga pingi alla.

Korralik töö

Et nööbid saaksid korralikult paika, võta abiline, kes nööpi pealtpoolt vajutab, samal ajal kui alt niite kinnitad.