Kui seenesaak jääb kesiseks, õmble ise

Foto: Laura Karro
Tee ise
19. september 2021, 08:13

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat  2021. aasta septembrinumbris. 

TEE ISE | Täida seenekorv sametise kübaraga seenemikkudega

Kui seenesaak jäi sel aastal kesiseks, täida oma korv iseäralike pilvikute − harilike sametikega. Vahvad seened sobivad sügisel lauda kaunistama, aga ka laste mängunurka või hoopis õmbluskarpi nõelapadjaks.

Vaja läheb:

värvilist sametit

puuvillast kangast

pappi

kääre

niiti

nõela

vatiini


Tee ise seen nii:

  1. Lõika kübar välja. Lõika seene kübaraks sametist ketas diameetriga 14 cm ja kübara aluseks papist ketas diameetriga 7 cm.

  2. Õmble kübar. Kroogi sametist kangatükk veidi kokku ja täida vatiiniga. Aseta täidisele papist ketas ja pinguta kangakrookeid tugevasti ümber selle, jättes põhjale 0,5 cm läbimõõduga avause.

  3. Lõika tükid jala jaoks. Lõika puuvillasest kangast piklik tükk, mis ühest otsast aheneb ja teisest on laiem ning ümar. Tõmba ümarast otsast välja lõimeniite seeneniidistikuks.

  4. Valmista jalg. Hakka jalga ümarast otsast kokku õmblema. Ümar osa kroogi kokku, edasi õmble üleloomispistetega, samal ajal jalga vatiiniga tugevalt täites.

  5. Kinnita jalg ja kübar. Jäta 2 cm seenejalga vatiiniga täitmata, lükka tühi kangaots kübarasse jäetud avausest sisse ja õmble jalg tugevalt kübara külge.