Foto: Ako Lehemets
Eesti uudised
5. oktoober 2022, 13:41

NUTIJAHT! Kuhu saab viia vanaelektroonika? (3)

Vanaelektroonika kogumiseks ja eelkõige noorte teadlikkuse tõstmiseks elektroonikajäätmete sorteerimise tähtsusest on käivitunud üleriigiline Nutijaht, teatasid Kuusakoski ja Telia. Elektroonikaseadmete kogumise kampaania kestab 30. novembrini.

„Elektroonilised jäätmed on kõige kiiremini kasvav prügiliik ning oluline on kõikide teadlikkus ja panus, et seda vähendada,“ ütles Kuusakoski juhatuse esimees Urmo Viisitamm.

Telia on Nutijahist osavõtjatele pannud välja auhindu 1000 euro väärtuses Telia e-poest.

„Kõige keskkonnasäästlikum on oma telefone, arvuteid ja muid nutiseadmeid kasutada võimalikult pikalt ja sellele aitab kaasa pidev digiprügi kustutamine, et mälu täitumisel ei peaks iga paari aasta tagant uut veel suurema mahuga seadet ostma,“ ütles Telia partnersuhete juht Elo Võrk. „Kui aga see vajadus tekib, soovitame vana seadme e-poe ja pakiautomaadi kaudu tagasi saata, et uue ostmisel saada soodushinda. Elektroonikaprügi, millel ei ole enam mingitki lootust uuele elule ja kasutusele, tooge Kuusakoskisse, et väärtuslikud materjalid ei jääks koju prügina seisma. Elektroonika puhul on võimalik pärast eluea lõppu taaskasutada 99% neis sisalduvatest materjalidest.“

Auhinnaloosis osalemiseks tuleb klassi, sõprade või perega grupp kokku panna ja kogutud üleliigne vanaelektroonika lähimasse Kuusakoski osakonda ümberkäitlemisele viia ning end kampaania kodulehel www.kuusakoski.com/nutijaht osalejana registreerida.

Rohkem infot kampaania kohta loe SIIT.