Kana. Pilt on loole illustreeriv.

Foto: Martin Ahven
Lemmikloom
11. september 2021, 17:29

Naabrid tülis: kallis tõukoer murdis maha hinnalise tõukana (37)

Tallinnas murdis kallis tõukoer maha hinnalise tõukana. Omanikud läksid omavahel niivõrd tülli, et kohale kutsuti Mupo piirkondlik inspektor.

Hukkunud tõukana maksis omaniku sõnul 50 eurot, vahendab mupo oma pressiteates.

„Mõlemad osapooled on sügavalt häiritud. Koeraomanik tunnistas inspektorile, et oleks valmis šokolaadikarbi, mänguasja ja lilledega minema kanaomanikult vabandust paluma, rääkimata kana maksumuse korvamisest,“ selgitab amet, et ilusa leppimise rikkusid jämedad solvangud.

Mupo inspektorile antud tunnistuste põhjal sai kokku järgmine sündmuste käik, mille järgi koeraomanik oli otsustanud lapsega jalutama minna ja tõstis välja lapsekäru, kui tema koer välja lipsas ning jooksu pistis.

Hüüdmine seekord koerale ei mõjunud.

„Järgmine tunnistus oli juba selline, et maha murtud kana olevat olnud aedikust väljas ja jalutanud aias vabalt ringi. Väidetest kumas läbi ka detail, et aed ise ei olevat kõige paremas seisukorras, sest muidu ei pääsevat koer ju võõrasse aeda,“ selgitab amet.

Tõukanast ilma jäänud isikul on aga juhtunust teine versioon. Nimelt olla koer hüpanud hoogsalt üle aia, haaranud kana lõugade vahele ja põgenenud, sulerida järel.

Kana eest tekitatud kahju saab tasutud, kuid ka omanik lubas lindudele korraliku puuri muretseda.

Piirkonna vaneminspektor Inga Ammermann ütleb loo lõpetuseks õpetussõnad – kõik koduloomade omanikud peavad tagama, et nende loomad ei pääseks oma territooriumilt välja ega ohustaks teisi loomi ja inimesi ning ei tekitaks muul viisil kahju. Nagu ka see nõue, et avalikus kohas peab koer alati olema rihma otsas ning agressiivsusele kalduval loomal peaks olema peas suukorv.