Kodukiri 9 2021

Inimesed
13. oktoober 2021, 12:30

Kodukirja lugejad kiidavad septembri ajakirja: „Vau, milline värvide möll!“

Imekena, värviküllane, sisutihe - nii iseloomustatakse septembri Kodukirja.

Septembrikuu Kodukiri oli sisutihe ja täis üllatusi kaanest kaaneni! Avan ajakirja ja hüüatan: „Vau, milline värvide möll!“ Nii värvikas kodu ei jäta kedagi ükskõikseks – kas meeldib või ehmatab.

Oleks sattunud nagu muuseumisse, kus iga ese kutsub end vaatama. Värvide virvarr kutsus mind üha uuesti lehekülgi sirvima!

Looja ja tema loodud kodu kuuluvad harmooniliselt kokku nagu meri ja tuul. Selline kodu on vaheldus igavatele disainkodudele, millest õhkub steriilsust.

Ülle Kukk

Olen Peeter Reieri kohvikute austaja. Tallinna vanalinnas on väga mõnus ühe sellise õues istuda, tõesti nagu Lõuna-­Euroopas! Kord sattusin seal isegi šansooni­kontserdile. Tartus käies istun Werneris või ikka Pierre’i kohvikus. Vahel mõtlengi juba, et miks küll uusi paiku ei proovi, aga need nimetatud on saanud kindlaks klassikaks.

Ülimalt huvitav oli kiigata ajakirja kaudu ka Reieri Käsmu elamisse. Mõned sametised esemed ja valamu tundusid tõesti kohvikutest tuttavad. Kujutan täitsa ette, kuidas ta kõike mitu korda paika sätib ja milline rahuldustpakkuv olemine tal seal nüüd on. Avar ja helge, samas soojust ja ajalugu väärtustav. Pikaks ajaks loodud sisekujundus on väga hea mõtteaine ja loodushoidlik teema.

Helen

Kodukiri 9 2021

Imekena värviküllane ajakiri! Head koostajad oleks nagu ära tabanud, et tulikuumale suvele järgneb augustis järsku jahedus, vihmade ja hallikarva madalate pilvedega. Peaaegu sügisehõnguline masendus. Ja äkki hoiad käes rõõmsates värvides ajakirja – nagu palsam hingele. Hakka sirvima eest või tagant, ikka vaatavad vastu head tuju tekitavad värvid.

Juba retseptid olid rõõmuküllased, igal roal taustaks helesinine taevas, see ju loob meeleolu. Ka ilusad nõgesed olid omamoodi toredad. Mind paelus ka feng shui saeveskijuhataja majas ning imeline kodu 28 ruutmeetril. Kõige krooniks oli muidugi šokolaadimeistri kodu Käsmus.

Jätkugu tegijatel tarmukust sellise ajakirja koostamisel, mis ainult rõõmu teeb!

Ruth

Täname toredate kirjade eest! Auhinnaraamatu saab Ülle.

Kirjutage meile, kuidas meeldis oktoobri Kodukiri. Auhinnaks Kodukirja lõikelaud.

Kirju ootame 14. oktoobriks aadressil: Kodukiri, Narva mnt 13, Tallinn 10151 või [email protected].