Epp Reinmets, Käsitöö peatoimetaja

Foto: Laura Strandberg
Lemmikloom
21. oktoober 2021, 10:00

Artikkel ilmus ajakirja Käsitöö 2021. aasta oktoobri–novembrinumbris.

Käsitöö peatoimetaja tervitus: „Mulle nii meeldib see mõte, et sina, kallis Käsitöö lugeja, armastad loomi.“

Äsja müügile ilmunud ajakirja Käsitöö 2021. aasta oktoobri–novembrinumbris on üks peamisi fookusteemasid lemmikutele tehtud esemed. Seetõttu leiab ajakirjast ka rekordarvu lemmikloomi. Kui täpne olla, siis on meil modellidena 21 koera ja kassi. Seda suuresti tänu konkursile „Muri, Triibu ja käsitöö“, mille kuulutasime välja kevade hakul ja sooviga näha, milliseid toredaid käsitööesemeid inimesed enda lemmikloomadele on valmistanud.

Viimased lugejauuringud ütlevad ju, et ajakirja Käsitöö lugeja on loomasõber ja tal on tõenäoliselt kodus ka lemmikloom. Mulle nii meeldib see mõte, et sina, kallis lugeja, armastad loomi. Ka meil on toimetuses kõigil kodus mitu lemmiklooma, peamiselt kas kaks kassi või kass ja koer. Ei pea vist lisama, et oleme kõik suured loomasõbad.

PETSERI VÖÖKIRJAGA SELJAVAIP KOERALE 

(Õpetus ajakirja Käsitöö 2021. aasta oktoobri–novembrinumbris)

Idee ja teostus: Lenna Schmidt

Foto: Martin Ahven


Kui sinulgi on kodus koer, loe ajakirjast koerakarvade kammimisest ja karva kogumisest. Järgmises numbris ilmub loo teine osa, kus seletame põhjalikult lahti, kuidas koerakarvadest lõnga kedrata. Kas teadsid, et koerakarv on ammustest aegadest kasutusel teraapiliselt soe materjal? Leia ajakirjas ilmunud koerakarvadest kootud esemete seast just see kudum, mida sina endale kududa soovid.

Koerapidajatele on meil palju vahvaid ideid: kaelarihma kaunistus, minikoerale vestid, teksakangast magamisase , makrameetehnikas kaelarihm . Sirvi ka Käsitöö arhiivi ülevaadet ja taasavasta koertele mõeldud riideid, mida oleme õpetanud tegema varasemates ajakirjanumbrites. 

Foto: Aldo Luud


Ka kassiomanikele leiad mitu toredat tööd: mängupulk, krõbinatele toidukast , tünntumbast pesa ja ronimispuu .
Neile, kes soovivad käsitööideid, mis poleks lemmikloomadega seotud, oleme samuti mõelnud. Õmble endale soe ja efektne mantel, koo kaunis sall või võta ette hoopis kampsuni kudumine endale, mehele ja lapsele . Kõigile jätkub meelepäraseid õpetusi.


Sooja ja südamlikku käsitöösügist!


Epp Reinmets, peatoimetaja