Inimesed
3. november 2021, 13:39

Kodukirja lugeja kiidab: järjekordne särav ja glamuurikas ajakirjanumber!

Lehitsen järjekordset säravat ja glamuurikat ajakirjanumbrit. Pika lugemise tulemusel sai mu seekordseks lemmikuks sügisvärvides kodu ­– ­­eelkõige oma looduslähedase võlu poolest. Järjest rohkem otsitakse looduslähedust, vaikust eemal linnakärast ja kividest. Linnakära teeb inimesed närviliseks ja kurjaks.

Tänan sisustusmessi uudiste eest, olen alati ka ise seal käinud – tavaliselt on see kevade poole, aga nüüd toimus nii vaikselt, et ei kuulnudki. Aga tundub, et vaatamist oleks olnud. Silma jäid kodumaised Narma vaibad ja Kooduu ­kõlar-valgustid.

Kõik kolm kodu vajasid koos tekstiga uurimist, mitte lihtsalt vaatamist. Arhitektide maamaja on muidugi eriti huvitav – milline luukidega ruumi juurde saamise mõte! Muul ajal nagu ei pasta hoone loodusest õieti väljagi! Leidsin selle maja ka tänavuste arhitektuuriauhinna kandidaatide uudistest – tore oli ajakirjas juba ka sisse näha.

Perekond Nurga kodu andis fotodelt kohe mitu korda üle vaadata – toon toonis ja väga kõnekate detailidega. Meeldis nõmmelik magamistuba. Ja lastetubade kirjeldused olid vahvad – jalgpallisärkidest lapitekk või tossude riiul, mis ühtlasi on ka dekoratsioon. Noortel võib lahe olla ja kindlasti sõpradele väga meeldib.

Birgit

Mäletan väga hästi Võsul suvitades nähtud Merepiiga tüüpi suvilaid. See ajakirjas olev on ilmselt suurem, et seest nii ruumikas paistab. Eriti vahva lahendus on ülestõstetav seinaosa, mis täidab istumiskoha katuse ülesannet. Sügisvärvides kodu oli ka huvitav ja hubane.

Anu Roos

Lehitsen järjekordset säravat ja glamuurikat ajakirjanumbrit. Pika lugemise tulemusel sai mu seekordseks lemmikuks sügisvärvides kodu ­– ­­eelkõige oma looduslähedase võlu poolest. Järjest rohkem otsitakse looduslähedust, vaikust eemal linnakärast ja kividest. Linnakära teeb inimesed närviliseks ja kurjaks. On suur luksus avada esiuks, nii et sind tervitab avar aed, mida ümbritseb kaunis loodus. Ainsad hääled on loodusest või laste mängust ja kindlasti on vahel kuulda ka linnulaulu. Ja mis saabki toredam olla kui rahu ja vaikus.

Ja teine imetlus kuulub artiklile Leedu päevaliiliate kuningapaarist. Pikk lugu, kus poolel teel Klaipedast Kaunasesse kesk tuuliseid, päikesega kullatud välju asuvas aias kasvab üle 2000 päevaliiliasordi. Kõik lihtsalt imelised, paljusid pole mujal nähtudki.

Tarmukatele ja tublidele tegijatele suur aitäh nii huvitava ajakirja eest. Kõigile kuldse sügise jätku!

Ruth

Täname toredate kirjade eest! Auhinna saavad Birgit ja Anu.

Kirjutage meile, kuidas meeldis novembri Kodukiri. Auhinnaks on kodumaise Joiki lõhnaküünal Forever Fresh ja Stina Zolotari „Taimne toidulaud“ kirjastuselt Varrak.

Kirju ootame 14. novembriks: [email protected] või Kodukiri, Narva mnt 13, Tallinn 10151