Tallinna jõulupuu 2020Foto: Erki Pärnaku
Jõulud
3. november 2021, 13:59

ARVA ÄRA! Kust kandist leiti pealinna tähtsaim jõulupuu? (3)

Raekoja platsile püstitatava jõulukuuse otsimine on edukalt lõppenud ning kandidaatidest parim välja valitud.

Kuusk transporditakse ja püstitatakse Raekoja platsile neljapäeval, 18. novembril. Seejärel asutakse jõulupuud kaunistama ning ühtlasi jõuluturu avamiseks valmistuma. Jõuluturg avatakse reedel, 26. novembril ning juba sellele järgneval pühapäeval süüdatakse jõulupuul 1. advendi küünal, teatab pressiteade.

„Kolmel viimasel aastal on Raekoja platsi jõulukuusk leitud siitsamast Tallinnast. Seekord valisime välja kaugemal kasvava väga ilusa kahara kuusepuu. Kust kandist seekord sobiva jõulupuu leidsime, see jäägu linnarahvale ära arvata,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm. „Sel aastal on ära arvamine keerulisem, sest puu ei pärine Tallinnast ning asukohti mida pakkuda on seega märksa rohkem. Küll aga kõlab paiga nimi teemaga kenasti kokku. Pakkumisi saab teha nädala jooksul Kesklinna Facebook’i lehel.“

Kesklinna valitsus alustas Raekoja platsile paigaldatava esindusliku jõulukuuse otsinguid juba septembri keskpaiku, pakkumisi sai teha oktoobrikuu lõpuni. Laekus kokku paarkümmend pakkumist.

„Alustasime kuuseotsingut nii varakult selleks, et pakutavate kuuskedega kohapeal tutvuda ning hinnata nii nende sobivust pealinna esindusjõulupuuks kui ka suurte masinatega puu kasvukohale ligi pääsemise ja ohutu langetamise võimalusi. Valiku tegemisel arvestasime kuuse välimust, hinda ja kaugust Tallinnast,“ rääkis Haukanõmm.