Säästa loodust ja oma tervist ise tehtud taaskasutatava teekotikesega.Foto: Laura Karro
Tee ise
17. november 2021, 17:27

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat 2021. aasta novembrinumbris. 

MEISTERDA 15 MINUTIGA: korduvkasutatav teepakike

Iga teegurmaan teab, et teelehtedel peab olema vees palju vaba ruumi, et anda parimat maitset. Kõhukasse taaskasutatavasse teekotti saad puistata nii suurelehelist rohelist teed kui ka suvel korjatud ravimtaimede lehti ja õisi.

Vaja läheb:

naturaalset, värvimata linast riiet

niiti ja nõela või õmblusmasinat

oksa

nuga või liivapaberit

kääre

puuvillast nööri

Õmble teekotikest nii:

  1. Lõika välja. Lõika kahekordsest kangast välja ruudukujuline tükk küljemõõduga 12 cm (või väiksem). Murra tükkide ülemised servad ära ja õmble läbi.

  2. Lisa laiust. Pane tükid, paremad pooled vastakuti, ja õmble ülejäänud kolm külge läbi. Keera töö õigetpidi, keera koti nurgad põhjaõmbluse keskele ja õmble küljelt kinni.

  3. Lisa sangad. Lõika nöörist 5 cm pikkune nöörijupp, tee mõlemasse otsa sõlmed ja õmble kotisuu ühele poolele sangaks. Kotisuu vastasküljele õmble teine sang.

  4. Valmista hoidja. Lõika oks u 15 cm pikkuseks ja puhasta noaga koorest. Oksa asemel võid kasutada ka lühemaks lõigatud grilltikku.

  5. Tee teed. Aja oks läbi kotikese sangade, täida kotike teepuruga, toeta teetassile ja kalla kuum vesi sisse. Pärast kasutamist keera kott tagurpidi, tühjenda, loputa ja kuivata.