Varu toiduvahetuseks vähemalt seitse päeva.

Foto: mattycoulton/pixabay.com
Lemmikloom
18. november 2021, 10:08

MIS ON LAHENDUS? Mõnikord on vaja lemmiku toit välja vahetada

Vahel võib tekkida vajadus vahetada lemmiku senine toit uue vastu, olgu siis põhjuseks looma vananemine, haigus vm. Varu toiduvahetuseks vähemalt seitse, veel parem kui kümme päeva ja tee seda järk-järgult, et mitte põhjustada loomale seedehäireid

Toitu vaheta järk-järgult

Esmalt sega senise toidu hulka õige pisut uut, toitu, edasi hakka tasapisi uue toidu osakaalu suurendama ja senise osakaalu vähendama. Kui kõik sujub probleemideta, on loom peagi uuel toidul.

Kui asendate märgtoidu kuivtoiduga, tuleb loomal harjuda toidu uue tekstuuriga, mistõttu ta võib süüa senisest kauem. Kindlasti joob ta rohkem vett. Vastupidise vahetuse korral võib mõni loom üllatuda, et toit enam ei krõmpsu – siis võib lisada konservi hulka mõne koeraküpsise.

Kui uue toidu on määranud loomaarst, aga lemmikloom keeldub seda söömast, siis pidage tingimata arstiga nõu – kindlasti on tal soovitada mõni muu toit.

Hoia toidunõud puhtad!

Lemmiklooma toidunõud peavad olema puhtad, et neist ei saaks bakterite kasvulava. Joogikaussi tuleks pesta iga päev, toidukausse kindlasti iga kord pärast konservi või toortoidu andmist – jäägid riknevad toatemperatuuril kiiresti.
Kuivtoidu puhul pole muret kiire riknemisega pärast toidukorda, kuid korrapäraselt pesta tasub neidki. Ka tuleks ööpäeva jooksul söömata jäänud kuivtoit asendada värskega, sest kausis lahtiselt seistes krõbinad kuivavad ja võivad rääsuda, mistõttu loom võib söömisest keelduda.

Allikas: Pet City