Raekoja platsi kaunistama asuv jõulukuusk.

Foto: Tallinna linnavalitsus
Jõulud
11. november 2021, 13:17

Tallinna Raekoja platsi jõulukuusk tuleb Kuusalu vallast (2)

Tallinnale esindusjõulupuuks pakutud paarikümnest kuusest osutus kauneimaks Kuusalu vallas kasvav puu.

Kuusk langetatakse, transporditakse pealinna ja püstitatakse Raekoja platsile neljapäeval, 18. novembril. Seejärel asutakse jõulupuud kaunistama ning ühtlasi jõuluturu avamiseks valmistuma. Jõuluturg avatakse reedel, 26. novembril ning juba sellele järgneval pühapäeval süüdatakse jõulupuul 1. advendi küünal.

„Pakkumisi tehti paarikümne jagu. Neist sobivaimaks osutus põhjarannikul Kuusalu vallas kasvav uhke kahar kuusepuu. Valiku tegemisel arvestasime kuuse välimust, hinda ning kaugust Tallinnast,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm. „Valituks osutunud kuusk jääb kahtlemata veel pikaks ajaks pärast aastavahetust piltidel ning mälestustes kestma.“

Kesklinna valitsus alustas Raekoja platsile paigaldatava esindusliku jõulukuuse otsinguid juba septembri keskpaiku, pakkumisi sai teha oktoobrikuu lõpuni. Linna esindusväljakule jõulupuud otsides seadis Kesklinna valitsus eeltingimuseks, et kuusk peab olema vähemalt 15 meetrit kõrge, kahar ja ühtlaselt tihe. Puu kasvukohale olid tingimusteks hea ligipääsetavus ja kaugus Tallinnast mitte enam kui 150 km. Eelnenud kolmel aastal on Raekoja platsi jõulukuusk leitud Tallinnast.