Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
16. november 2021, 16:14

FOTOD | Metsavedu kesklinnas: Tartu Raekoja platsile tõusis Võru külje all kasvanud jõulukuusk (4)

„Neid jõulukuuski on kohale veetud ikka mitu, eile viisin Jõgevale, täna siia. Kes neid kõiki mäletab. Selline see meie töö on, Jõhvi spordihalli 16 meetrit laiad kaared sai kohale veetud, suuri paate Võrtsjärve äärde viidud,“ ütleb autojuht Viktor Rudakov, kes tõi Tartu Raekoja platsile tänavuse jõulukuuse.

Rohelise Ruumi nimelise ettevõtte töömehed Eero Tali juhtimisel toimetasid kärmesti ja vähem kui pooleteist tundi pärast kuusetreileri saabumist Raeplatsile oli kuusk kahe kraani abil juba püstiasendis.

Laasimata metsa vedu Tartu kesklinnas pälvis möödakäijate suure tähelepanu. Nagu tänapäeval kombeks, siis igaüks üritas oma objektiiviga igal aastal korduvat protseduuri jäädvustada. Uudistajate seas olid ka Briti soomuspioneeride kompanii üksteist ohvitseri, kes sel nädalal aitavad ehitada liuvälja ümber purskkaevu ning hiljem panevad käed külge ka valgusküla paviljonide püstitamisel.

Tartu linna jõulupuu kasvas Võru vallas Koloreino küla Lupi kinnistul. Kuuse senine omanik Martin Lupp ei raatsinud senini vundamendi läheduses kasvanud umbes 18meetrist kuuske maha võtta. Kuuse raius juure pealt maha ja korraldas Tartusse ettevõte Roheline Ruum, kelle ülesandeks puu paigaldus, hooldus ja selle hilisem utiliseerimine.

Jõulukuusk jääb Tartu raeplatsile kuni 17. jaanuarini, rajatav valgusküla jääb tartlastele ja külalistele avatuks 9. jaanuarini, liuväli aga kuni veebruari lõpuni.