Lemmikloom

LOOMAARST JANNE ORRO: tappev haigus murrab (5)

LISA KOMMENTAAR

@Optimist18. november 2021, 22:32
Loodan, et sinu koerad seda haigust ei saa. Elasime 90datel maal ja meie koer jäi katku. Valus oli looma piinasid näha, hommikuti esimese asjana vaatasid kas vaesekesel eluvaim sees või mitte. Kohalik loomaarst käis iga päev koera süstimas. Õnneks meie koer paranes kuid paar koera külas surid sellesse katku. Meie koer oli haigestumise ajal umbes aastane. Tõesti on jube haigus.
Sul 19. november 2021, 00:00
On õigus, aga vaktsineerida tasub eelkõige kutsikaid, täiskasvanud koer, kes kutsikana vaktsineeritud reeglina katku ei jää või põeb kergelt, igaaastane valtsineerimine paneb organismi immuunsüsteemile liiga suure koormuse.
Vxgh19. november 2021, 07:07
Eesti katk on liberite meedia mis toodab valesid, igasugune eetika puudub, müüksite oma lähedased ka maha sentide eest. Korralik häl vik ute kaader ikka.
Optimist18. november 2021, 21:02
Nüüd minnakse vaktsineerimisega juba koerte kallale, lihtsalt üks hirmutamine käib. Kunagi lasksin koerale vaktsiini teha, sest näitusele ei saanud, aga viimased 9 aastat mitte ühtegi vaktsiini. See on üks suur äri.
keegi21. november 2021, 12:45
Tänu sellele on osadel inimestel oma loom vaktsineerimata jätta, et suurem osa inimesi oma loomi vaktsineerib ja tänu sellele on nakatumisvõimalus väike. Ei tahaks kogeda enam sellist aega, kui vaktsiine ei olnud ja oledki abitu selle haiguse ees, mis su parimas eas noore looma võib ära võtta.