Foto: unplash
Annaliisa Köss 27. november 2021 20:51

Odavam või kallim, parafiinist või steariinist, aroomiga või aroomita? Milliseid küünlaid meie kaubanduses leidub ja mille järgi teha oma valik, selgitab Maie Kirt Võhma Valgusevabrikust.

Meie esivanemad tegid küünlaid sea- ja lambarasvast, ka mesilasvahast. Tänapäeval on valik laiem ning küünlaid toodetakse erinevatest loomsetest, taimsetest ja mineraalsetest vahadest. Kui viimastest on maailmas enim levinud parafiinist küünlavaha, siis taimsetest vahadest kasutatakse nii oliiviõli baasil steariini, aga ka soja-, rapsi-, kookos-, palmi- ja veel mitmeid teisi vahasid. „Vastutustundlik tootja toob toote etiketil alati välja koostise, mille põhjal saab tarbija oma valiku teha,“ selgitab Maie Kirt ja lisab, et kvaliteetne tooraine on alati kallim.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:

Telli Õhtulehe digipakett

Vaata võimalusi
  • 11 erinevat digiväljaannet
  • Üle 2000 artikli kuus
  • Jagamisõigus 4 sõbraga
  • Tellijatele mõeldud auhinnad
Näita vähem
€ 0 / nädal€ 11.99 / kuu
Telli