Hommikuvalguses kiirgav kuusk Kuressaares.

Foto: Saaremaa vallavalitsus
Jõulud
23. november 2021, 21:27

Saaremaa sätib end pühadevalmis: rahvast rõõmustab uhke kuusk, raadiost kõlavad pühadetervitused, tulemas on jõuluturg

Pühadekuusk on Kuressaares juba üleval, lisaks on Saaremaa rahvast ja külalisi ees ootamas jõuluturul põnevad töötoad, raadiost kuuleb jõulutervitusi ning algab koolide ja lasteaedade akende kaunistamise konkurss.

22. novembril jõudis Rakvere keskväljakule kahar ja kaunis, 13,5 meetri kõrgune hõbekuusk, mis on suureks sirgunud Pajustis.

Rakvere linnapea Triin Varek edastas pressiteates: „Kuna kaunis hõbekuusk oleks nagunii tulnud oma kasvukohast eemaldada, on rõõm, et aastaid hoole ja armastusega kasvatatud puu saab jõuluajal rakverlasi rõõmustada.“

Lähipäevil seatakse kuusk piduehtesse ja pühapäeval, 28. novembril kella 17–19 toimub Rakvere Keskväljakul jõulutulede süütamine. Külla tulevad jõuluvanad ja ponid, avatud on kohvik ja karussell. Kella 18–19 toimub jõulukontsert Rakvere Kolmainu kirikus, kus jõulutuld jagavad linnapea Triin Varek ja EELK Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu ning esineb Ines trio koos Rakvere Põhikooli laululastega.

Jõulukaunistuste ja -tulede paigaldamine algas Rakveres juba mõni nädal tagasi ja järk-järgult seatakse linn jõuluehtesse.

Rakvere soovib kõigile rahulikku advendiaega ja toredaid jalutuskäike jõuluehteis Rakveres!