Jõuludekoratsioonid on nii erilised!

Foto: Aldo Luud
Jõulud
7. detsember 2021, 21:07

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat 2021. aasta detsembrinumbris. 

HEA TEADA: 5 põhjust alustada kodu kaunistamist juba täna

Pühadeks kodu kaunistamisel jagunevad inimesed kaheks: need, kel dekoratsioonid väljas juba novembri lõpus ja teised, kes teevad seda paar päeva enne jõule. Siin on viis head põhjust, miks kunagi pole liiga vara jõulumeeleolu koju tuua.

  • Pikem aeg nautimiseks

    Jõulukaunistuste üles panemine võtab omajagu aega, seetõttu tasub kaunistada kodu veidi varem kui jõulude eelõhtul. Nii saad kodust jõulumuinasjuttu nautida pikemalt ega tunne kahjumeelt, kui jõulud läbi on ja pead kaunistused taas karpi järgmist aastat ootama panema.

  • Tekib korralik jõulutunne

    Sageli on detsember just see kõige kiirem ja stressirohkem aeg tööl, sest aasta vajab lõpetamist. Keset pikaks veninud tööpäevi võib kogu sagina keskel jääda jõulutunne saabumata ja sellest on ju kahju. Kaunistused kodus aitavad jõulumaagiale hinges aga hooga kaasa.

  • On helgem olla

    Pime ja külm aeg võib panna tundma, justkui polegi midagi tähistada ja millestki rõõmu tunda. Päevavalgust on vähe ja pimedas võib nukrus kergemini ligi hiilida. Kaunista kodu ökonoomsete leedvalgustitega, pane põlema küünlad ja tee kaminasse tuli – kohe on rõõmsam olla.

  • Tore vaheldus kodukujunduses

    Jõuludekoratsioonid on nii erilised ja sageli ka erilise vindiga, nii et aasta läbi neid üleval hoida ei kannata. Samas on hea tuua argisesse kodukujundusse vaheldust ja muuta neutraalsetes toonides elutuba näiteks täielikuks bling-bling-muinasjutuks. Pärast seda, kui kaunistused on maha võetud, naudib pere taas tavapäraseid diivanipatju ja kardinaid puhanud pilguga.

  • Jõuad teha jõulumeisterdusi

    Siin ajakirjas on rohkelt jõulumeisterdusi, mida tasub järele teha. Kuigi need on üsna lihtsad, võtab nokitsemine ikka omajagu aega. Ehk on sul mõned ideed ka eelmistest aastatest ootel.

    Kui sulle tundub, et pühad tulevad iga kord liiga kiiresti, võta sel aastal jõulumeisterdamine varem käsile, nii jõuad oma kodu kaunistada isetehtud ägedate meisterdustega.

Edasi lugemiseks: