Ilutulestik Inglirannas.

Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
14. detsember 2021, 17:46

Tallinna aastavahetuse ilutulestikule saab kaasa elada Inglirannalt (1)

Nii nagu ka eelmisel aastavahetusel korraldab Kesklinna valitsus ka tänavu ilutulestiku Inglirannas. Tuleetendusele saab kaasa elada kogu rannapromenaadi ulatuses ja mujaltki pealinnast.

„Sarnaselt eelmisele aastavahetusele on ka sel korral rahva hajutatust tagamaks ilutulestiku toimimise kohaks Reidi tee äärne Inglirand. Ilutulestikku saab nautida laialt rannaalalt Kopli poolsaarest kuni Viimsi poolsaareni, samuti kõrgelt Lasnamäe paeklindilt, lauluväljakult ja mujalt,“ selgitas Kesklinna vanem Monika Haukanõmm. 

Kuna ilutulestik on vaadeldav praktiliselt südalinnast kuni Piritani, nii all- kui ülalinnast, siis ei ole põhjust väiksele maa-alale kokku tulla. Lisaks loob meri tuleetendusele suurepärase fooni ja annab sellele omamoodi lisaväärtust. 

Nii nagu ka eelnenud aastatel korraldab ka tänavu Tallinnas võimsa ilutulestiku suurte kogemustega Pyrocom OÜ. Ettevõte peapürotehnik Sami Tammi lubab, et ilutuleetendus on „kõrgustesse sirutuv, imeline, üllatav ja emotsionaalne, unustamatu lõppakordiga“.

astavahetuse ööl Inglirannas korraldatav suurejooneline vaatemänguline ilutulestik kestab 7 minutit ja selle maksumus on 15 000 eurot.

„Ühtlasi soovitame linnakodanikel nautida professionaalide korraldatud ilutulestikku ning lemmikloomade häirimise, kaaskodanike ohustamise ja õnnetuste vältimiseks isikliku ilutule-minishow tegemata jätta,“ lisas Monika Haukanõmm.