Pannkoogid. Arhiivipilt

Foto: Panthermedia/Scanpix
Küpsetised
25. detsember 2021, 06:32

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Jõulupannkoogid Inglismaalt kastanijahu ja india pähkli-apelsini  kreemiga (3)

Kuna pühad vallutavad seekord ka pühapäeva, jagan teiega täna üht sootuks omamoodi pannkookide retsepti, kus kõik toorained on pisut ebatavalised. Tulemus on aga pisut pidulik ja mõnusalt rikkalik. Keskmiselt enam nikerdamist, mida tore koos Teha ja mis kuhjaga ära tasub!

Taignaks läheb vaja:

  • 75 g kastani jahu (võid asendada näiteks banaani-või toortatrajahuga)

  • 150 ml head taimset piima (mandli-, kaera-, riisipiim…)

  • 1 spl chia seemneid

  • 2 muna (kui eraldad kollased ja valged, saad veelgi õhulisema tulemuse, aga seda ei pea tingimata tegema)

  • ½ spl kookosõli

  • 1 spl vahtrasiirupit (või muud sulle meeldivat siirupit)

  • Maitsestamiseks vaniljet ja näpuotsaga soola

India pähkli-apelsini kreemiks vajad:

  • 500ml leotatud ja nõrutatud India pähkleid (leota üle öö või vähemalt 3 tundi)

  • 1 spl pähklivõid, mis meeldib (võid ka ise teha blenderdades peotäie sulle meeldivaid pähkleid, kasvõi neidsamu india pähkleid - kõrgetel pööretel kreemjaks massiks)

  • 1-2 spl pähklipiima (mandli-, india vm pähkli) - kreemi õrnemaks timmimiseks

  • 1-2 apelsini koor (vali vahatamata apelsinid!)

Apelsini - roosmariini „vihmakese“ jaoks

  • 1 apelsini mahl

  • 30 ml vahtrasiirupit

  • 1 roosmariini oksake

1tl riivitud apelsini koort

Serveerimiseks:

  • apelsinilõike

Tee nii

Taigna jaoks pane kaussi jahu, lisa näpuotsaga soola, chiaseemned ja vanilje.

Järgmisena vahusta vispli või mikseriga piim, munakollased või terved munad, õli ja vahtrasiirup ning vala jahusegusse. Vahusta edasi, kuni saad ühtlase taigna ja jäta 15 minutiks rahunema. Näed, kuidas tainas vaikselt pakseneb ja tekitab pisikesi õhumulle.

Nüüd valmista apelsini- ja rosmariini„vihmake“. Pane kõik koostisosad potti ja hauta väga madalal kuumusel umbes 5-10 minutit. Jälgi „vihmakest“, et see ei muutuks liiga kuumaks ega kleepuvaks. Kui valmis, kalla klaaspurki ja lase veidi jahtuda.

India pähkli-apelsinikreemi valmistamiseks pane kõik koostisosad blenderisse ja sega ühtlaseks kreemiks. Pane kaanega purki ja jahuta külmikus.

Kuni tainas pakseneb, vahusta munavalged tihkeks vahuks (välja arvatud juhul, kui kasutasid terveid mune). Sega munavalgevaht ettevaatlikult taignasse; nii tuleb pannkook ekstra kohev ja kerge.

Pannkookide küpsetamiseks kuumuta keskmise suurusega pannil kookosõli, lisa väiksem kulbitäis pannkoogitainast ja küpseta mõlemalt poolt kuldseks (keskmisel kuumusel ca 2 min).

Kui kõik pannkoogid on küpsed, määri igaüks supilusikatäie india pähkli ja apelsinikreemiga, lisa igale pannkoogile paar apelsinilõiku ja keera rulli. Neid saab ahjus soojas hoida.

Serveeri rosmariini-„vihmakesega“ üle piserdatuna.

Naudi hoopis teistmoodi pannkoogihommikut ja tervita mõttes vana head Inglismaad!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin

Retsepti autor: www.irmagreen.com