Lemmikloom
24. detsember 2021, 17:31

JÕULUKUUL KOJU | Lugu mõmmik-kass Brunost, kes rõõmustas Sillamäe kortermaja rahvast (2)

Umbes kuuene Bruno on kõige ägedam mõmmik-kass, keda üldse endale tahta – ta armastab paisid, tuleb meeleldi külje alla nurruma ning toriseb nii ägedalt, kui piisavalt tihti konservi ei pakuta.

Aga Bruno on alles hiljuti sooja tuppa jõudnud, suure osa oma elust elas ta tänaval. Oli 2016. aasta kaunis kevadpäev, kui Bruno ühe Sillamäe kortermaja juurde tekkis. Kuidas umbes aastane kassipoiss sinna ihuüksinda sattus, seda ei tea. Ilmselt muutus see oranž poisu kellegi jaoks üleliigseks ning ta oli vaja jalust ära saada…

Kortermaja elanikud võtsid Bruno omaks – nad andsid talle süüa ning ehitasid isegi majakese, kus krõbekülma eest varjul olla. Vahepeal läks nii hästi, et ta lubati trepikotta sooja. Päris endale ei saanud kassikest siiski keegi võtta. See on aga eriti kurb, sest Bruno jumaldab inimese lähedust ja paid.

Brunol oli Sillamäel elades ka oma parim sõber – üks koer. Kui perenaine käis kutsaga jalutamas, sörkis Bruno alati rõõmsalt kaasa. Ja niimoodi aastaid. Jõudes Kassiabi kassituppa võttis mõmmik-Bruno ka teised kiisud üsna kiiresti omaks ning on valmis nii mõnegagi pesa jagama.

Nagu tänavakassidel ikka, olid ka Brunol saabudes mitmed tervisehädad. Kliinikus – kuhu Brunole üldse ei meeldi minna, ta kaebleb pea kogu sõidu aja – selgus, et kiisu kopsudes olid muutused, mis viitasid põletikule ning tema kõrvad vajasid ravi. Nüüd on Bruno ka 11 hamba võrra vaesem, kuid koos hammastega kadus ka piinav valu. Põletikulised igemed ja valutavad hambad on kahjuks tänavakasside puhul üsna sage probleem... Bruno ise oli vapper ja lubas end ilusti ravida, justkui teades, et valu läheb nüüd ära ja kõik saab ainult paremaks minna.

Oma õnnetule elule vaatamata on Bruno üks äraütlemata vahva ja rõõmus poiss, kes tahaks oma näguripäevad unustada. Kui sa leiad, et armas mõmmik-Bruno võiks sinu diivanil nurruda, siis tutvu temaga SIIN!

Toeta ka MTÜ Kassiabi kiisusid ning saada Brunole väike jõulurõõm:

MTÜ Kassiabi

a/a EE902200221030561288

Selgitus: Bruno

ANNETUSNUMBER

900 9000 (kõne hind 7€)

Palun kuula kindlasti kõne lõpuni, muidu ei jõua saadetud abi kohale.