KAMEELIALE APPI: „Kui taim on läbikuivanud kasvõi korraks, võib see paraku alles hiljem see välja lüüa. Kuna antud potid on äärmiselt väikesed ja juurestikku potis palju, on läbikuivamine väga kiire tulema,“ sõnab Tartu Rahvaülikooli aianduskoolitaja Taisi Oss.

Foto: Kollaaž (erakogud)
Kodu ja Aed
10. veebruar 2022, 14:46

MIKS KAMEELIA PUNGI LOOBIB? Aednik Taisi Oss annab nõu, kuidas nõudlikku taime päästa (1)

„Ostsin suurest lillepoest imekauni kameelia, mis oli pungadest pakil ja kaunite tumeroheliste lehtedega. Lill on aga väga õnnetu ja aina loobib pungi ja lehti maha. Nädal pärast ostmist on pungi täis juba neli kausikest. Kuidas oleks võimalik lille päästa?“ imestab murelik lilleomanik Evelin. Aednik annab nõu, mida veel teha annab.

Evelin pole varem kameeliat kasvatanud ja püüab seda teha nii hästi, kui oskab. Kuna korteris pole aknalaudu, seisab lill lihtsalt elutoas laual. Ta kastab kameeliat hoolega iga päev, sest lille juures oli kirjas, et seda ei tohi lasta läbi kuivada. Kohati püüab ka lehti piserdada, aga see on trikikas, sest ta  guugeldas, et õielehti ei tohiks niimoodi märjaks teha, aga katsu sa ainult lehtedele pihta saada.

Edasi lugemiseks: