Keerulise iseloomuga koerte treenimisel on hästi oluline stabiilsus ja see, et ise hirmul ei oleks. Kuna Kristi juures on olnud hoiul palju probleemseid koeri, teab ta kogemusest, mis töötab ja mis mitte. „On mõned põhivõtted, mis toimivad kõigi puhul,“ sõnab ta. „Aga sealt edasi sõltub kõik koera isiksusest. Ja iga koera puhul tähendab see õppimist ja katsetamist.“ Diezeliga Kristi veel sealmaal ei ole, et temaga täiesti hirmuvabalt koos olla.Foto: Aldo Luud
Lemmikloom
28. veebruar 2022, 12:34

SURMASÜSTIST PÄÄSTETUD. Ka kurjaks ja ärevaks kasvanud koerast võib saada maailma toredaim sõber

Varem elasid noored labradori-laadsed koerapoisid Lex ja Leo korteris, suure osa ajast puuris. Väljas ei käinud nad üldse. Võõrastega olid agressiivsed ja ettearvamatud ning seepärast antidepressantide peal. Antidepressantide peal ja kuri oli ka hiiglase mõõtu Tiibeti mastif Diezel. Veel mõni aeg tagasi oleks need koerad tõenäoliselt eutaneeritud, aga nüüd on neil oma keskus ja võimalus heaks koeraks saada, kes nad ju tegelikult ongi.

Mullu oktoobris loodud Eestimaa Loomakaitse Liidu Keeruliste Koerte Rehabilitatsiooni Keskuse esimene asukas on kaheaastane Saksa lambakoera moodi Rambo. Rambo jookseb rõõmsalt oma aedikus (mis omakorda asub suuremas aedikus) ringi ja näeb sõbralik ja ohutu välja.

Edasi lugemiseks: