Foto: Priit Grepp
Sisustus
15. märts 2022, 08:46

SUUR KOKKUVÕTE | Aasta Kodu 2021 võidukodud

Aasta Kodu konkurss toimus juba 25. korda! Osales ligi 50 kodu Eesti eri paigust. Toome sel kuul esile võitjad ja finalistid, kelle loodud interjööridest ja aedadest aasta jooksul ajakirjast lugeda saab.

Aasta Kodu 2021 peapreemia

2000 eurot firmalt Expert Eesti

Triinu Jaakson, Romet Varts Kakumäelt

Laura Laanjärv, Expert Eesti:

Seekordsel konkursil oli kodusid, kus oli kasutatud väga palju julgeid värvitoone ja materjalilahendusi. Teisalt aga kodusid, kus oli lihtne, helge ja puhas Skandinaavia stiil. Ka võidukodu jäi kohe silma armastusega skandinaavialiku stiili ja disaini vastu ning terviklike sisustuslahendustega. Kindlasti toon selle kodu puhul esile julgete mustritega tekstiile, mida on läbivalt kasutatud. Samuti oli mõjuv sujuv üleminek otse elutoast sauna-lõõgastusalale.

Triinu Jaakson ja Romet Varts, Kakumäe

Aasta Kodu 2021 peapreemia

Foto: Priit Grepp

Remondipreemia

1000 euro väärtuses tööriistu firmalt AEG Powertools

Kristjan Nikkarev Tallinnast

Mikk Joala, AEG Powertools:

Tundub, et ka mullu sisustati koroona tõttu tekkinud kodusemat aega oma elamise viksimiseks ja kordategemiseks. Silma torkas küll Tallinna südalinnas, aga rääma jäänud puitmajade vahel korda tehtud tsaariaegne pesuköök – majake justkui värvikirev laik. Mõnusalt kompaktne, värvijulge – kohe oli näha, et pererahvas oli selle korrastamisega tõsiselt vaeva näinud.

Kristjan Nikkarevi kodu.

Remondipreemia 2021

Foto: Priit Grepp

Vannitoapreemia

600 euro väärtuses kinkekaart firmalt Expert Eesti

Carolyn Niitla ja Kailo Sinivee Tallinnast

Laura Laanjärv, Expert Eesti:

Väga hästi valitud värvid ja 60ndate stiilis aksessuaarid – see ajastu kordus terviklikuna detailides ka mujal kodus. Preemia saanud kodus oli kasutatud julget-erksat apelsinioranži. Pean tunnistama, et see on harv, aga väga kena valik saatjaks pehmematele toonidele.

Carolyn Niitla ja Kailo Sinivee kodu.

Vannitoapreemia 2021

Foto: Priit Grepp

Rahva Lemmiku preemia

1000 euro väärtuses kinkekaart firmalt Expert Eesti

Kerda Ledis ja Raivo Priske Läänemaalt

Laura Laanjärv, Expert Eesti:

Rahvahääletusel lemmikuks valitud kodus on maitsekalt ühendatud uus ja vana ning moodsad lahendused pakuvad kindlasti perele palju kauneid ühiseid hetki. Puit, klaas ja naturaalsed materjalid ning värvid loovad terviku, mida täiendavad tumedamates toonides praktiliselt sisustatud puhke- ja abiruumid. On imetlust väärt, et noored pered soovivad jääda oma kodukanti ja loovad sinna oma kätega kodu.

Kerda Ledis ja Raivo Priske kodu.

Rahva Lemmiku preemia 2021

Foto: Priit Grepp

Köögipreemia

600 euro väärtuses kinkekaart firmalt Expert Eesti

Kerda Ledis ja Raivo Priske Läänemaalt

Laura Laanjärv, Expert Eesti:

Võiduköögi märksõnaks on kindlasti hästi läbimõeldud tehnikalahendused. Juba fotodelt aimdus, et suur pere tunneb avatud köögis-elutoas end hästi, nagu ka neil külas käivad sõbrad-tuttavad. Värvilahendustes oli skandinaavialikkust, meresinine ja hall koos esiletoodud vana puiduga mõjusid soojalt ja südamlikult.

Kerda Ledis ja Raivo Priske kodu.

Köögipreemia 2021

Foto: Priit Grepp

Valguspreemia

500 euro väärtuses kinkekaart firmalt Hektor Light

Kristiina ja Ürjo Loog Saku vallast

Ülle Jõks, Hektor Light:

Valgustamisega poldud konkursikodudes hätta jäädud, sest valgustite valik on Eestis praegu enneolematu. Seetõttu leiame interjööridest nii retrostiilis kupleid kui ka ümmargusi Skandinaavia tüüpi klaaskuule ning kangast valgusteid. Modernsemad valguslahendused olid loodud siin- ning suundvalgustitega. Üsna popid tunduvad praegu olevat bambusest punutud rotanglahendused, mida oli kasutatud suisa neljas finaalikodus. Valguspreemia pälvinud rustikaalne saunamaja võlus hubasuse ja soojusega. Kohe jäid silma maalähedased, naturaalsed punutud rotangvalgustid, mis ühteaegu sulandusid siia interjööri ning kroonisid suursuguselt ruumi. Õhulised ja parajalt mahukad, sobivad need siia majja väga hästi. Hea meel on ka suundvalgustite oskusliku kasutamise üle. Pinnapealsed suundvalgustid valgustavad välja olulised tööpinnad köögis ja üldpinnad koridoris ning tõstavad esile atraktiivseid pindu ja tekstuure. Pere on loonud väga stiilse interjööri koos sinna hästi sobituvate valgustitega.

Kristiina ja Ürjo Loogi kodu.

Valguspreemia 2021

Foto: Priit Grepp

Lastetoapreemia

500 euro väärtuses kinkekaart firmalt WolfBerry

Perekond Mutso Tallinnast

Mari Ots, WolfBerry:

Hea meel on näha, et perekond Mutso on loonud Mustamäe korteris oma kolmele lapsele sedavõrd lastepärase ja värvilise kodu. Kindlasti on lapsed Marta, Markus ja Mark sellise keskkonna üle õnnelikud. Selle loomisel on pere palju ise teinud, taaskasutanud olemasolevat mööblit ning seda ümber töödelnud. Suurema tütre ja poja toad on eri teemade ja värvidega, üksteisest erinevad, kuid samas ühes stiilis.

Perekond Mutso lastetuba Tallinnas.

Lastetoapreemia 2021

Foto: Priit Grepp

Finalistid 2021

Foto: Priit Grepp

Mare Heinluht Tallinnast

Foto: Priit Grepp

Triin ja Madis Messimas Kohila vallast

Foto: Leopold Grau

Jan ja Marian Grau Pärnust

Foto: Erakogu

Laura ja Üllo Karro Kose vallast

Foto: Priit Grepp

Kadri Armas Tallinnast

Foto: Erakogu

Marliis Laurson Elvast

Foto: Erakogu

Kaisa ja Kait Elbe Otepää vallast

Foto: Priit Grepp

Nele Kalda Pärnust