Minister Andres Sutti sõnul on oluline leida lahendus, kuidas asendada kadunud saematerjali import Venemaalt ja Valgevenest.

Foto: Kollaaž (Martin Ahven, Aldo Luud, Pixabay)
Eesti uudised
16. märts 2022, 11:18

MINISTRIST SAI TÖÖSTURITE SUUVOODER! Andres Sutt tahab raiemahu suurendamist ja pesitsusrahu asemel saehüüdu (17)

Vene-Ukraina sõja majandusmõjude varjus jõudis keskkonnaminister Erki Savisaare lauale puidutööstuse lobi: ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt tegi ettepaneku „ajutiselt“ ja „keskkonna eesmärkidega vastuollu minemata“ tõsta raiemahte ja leida läheneva raierahu perioodil „tasakaalukaid võimalusi metsatöödega jätkamiseks“. Kas on võimalik metsa langetada, ilma „tasakaalukalt“ tapmata seal pesitsevaid linde?

Alles see oli, kui toonane keskkonnaminister Tõnis Mölder vähendas raiemahtu riigimetsas – koalitsioonilepinguski on sees punkt, mis seda lubab. Ühes intervjuus Õhtulehele kinnitas toonane keskkonnaminister Mölder, et raiemahud vähenevad lausa nii palju, et igaüks, kes mööda Eestit sõidab, näeb seda oma silmaga. Oma ametisoleku viimasel päeval Mölder andiski allkirja määrusele, kus osade puuliikide uuendusraie pindalad riigimetsas põrutasid lausa kümne aasta tagusesse aega.

Edasi lugemiseks: