Julija koos Muki ja Murriga: Ka toitumisnõustaja enda koerake Muki on läbinud kaalulangetusteekonna – temal kulus kahe üleliigse kilo maha saamiseks poolteist aastat. Julija on veendunud, et kui hoida lemmikloomi ideaalses kehakaalus, on nad kokkuvõttes lihtsalt väga õnnelikud ja saavad elada täisväärtuslikku elu.

Foto: Martin Ahven
Lemmikloom
10. aprill 2022, 19:13

VÄÄRT NÕU | Miks mu kass ei söö? Miks mu koer on trulla? Loomade toitumisnõustaja annab vastuseid!

Eestis on palju ülekaalulisi koeri ja kasse. „Peamiseks lemmikloomade ülekaalu põhjuseks on ikka omanikud ise,“ ütleb kasside ja koerte toitumisnõustaja Julija Abram. Tööst tal juba puudu ei tule.

Oma töös on toitumisnõustaja näinud kõikvõimalikke kurioosumeid, neist võiks ta rääkima jäädagi. Kõneldes näiteks paksuks söödetud koertest, meenub talle klient, kel oli kolm chihuahua’t. Kõik nägid välja nagu väikesed vorstid. Küsimusele, millega ta neid toidab, vastas perenaine uhkelt, et vaaritab kõik toidud koertele ise! Käib kindla lihuniku juures, ostab lammast ja sisefileed, et lemmikutele kord suppi, kord praade valmistada. „Mul hakkas selle peale suu vett jooksma ja ütlesin, et tahaksin ise ta koer olla,“ naerab Julija (35). Hoolimata rikkalikust toidulauast polnud söögist saadav ilmselgelt tasakaalus ja koerte tervislikuma ning täisväärtuslikuma elu nimel vaadati menüü koos korrektsioonidega üle.

Edasi lugemiseks: