„Tere! Mina olen Laura, ajakirja Käsitöö uus peatoimetaja. Saame tuttavaks!“

Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
14. aprill 2022, 09:57

Artikkel ilmus ajakirja Käsitöö 2022. aasta aprilli–mainumbris.

Käsitöö uus peatoimetaja: käärime käised üles!

„Tere! Mina olen Laura, ajakirja Käsitöö uus peatoimetaja. Saame tuttavaks!“ - umbes nii olen viimastel kuudel pöördunud paljude inimeste poole, kes on olnud juba aastaid ajakirja head sõbrad, koostööpartnerid ja kaasautorid. Loodan, et tutvusi tuleb jätkuvalt juurde, sest ajakirja üksi ei tee ja parim abi on ju teadupärast ikka toetav kaaskond. Olen väga õnnelik toreda toimetuse eest, kelle sõbralikku rüppe mind soojalt vastu võeti.

Kevadisest aprillinumbrist leiad meie toimetaja Lisete kirjutatud loo põllede ajaloost ja moest läbi aegade ning nippidest, kuidas Etsy veebipoe keskkonnas oma käsitööd müües edukas olla. Õmblustoimetaja Kristiina õpetab muu hulgas ise vööd tegema, käsitöötoimetaja Marika aga kahel moel narmaid heegeldama.

Lisaks väljakutset pakkuvatele kudumis- ja õmblustöödele leiad ajakirjast ka lihtsamat näputööd. Näiteks saad teada, kuidas õmmelda kahepoolset kudumit ja turbanit või vahvaid loomakostüüme lastele. Viide „jõukohane algajale“ passib hästi noortele või neile, kes tahavad midagi kiirelt ja lihtsalt valmistada. Ajakirjast leiad ka konkursi „Kõige kaunim põll“ võitjad ning kaks toredat põllevalmistamise õpetust.

On aeg kuulutada välja ka uus konkurss nimega „Minu kohev kampsun“. Kui sa pole kunagi varem ühtegi kampsunit disaininud, valmistamisest rääkimata, siis ehk ongi just see konkurss tõuge, mida alustamiseks vajad. Parimaid ootavad ju auhinnad ja aegagi on veel kuhjaga. Ootame, et pildid töödest laekuksid meile hiljemalt augusti lõpuks. Ära siis unusta meisterdamise käigus olulisi töökäike kirja panemast – äkki on just sinul au õpetada meie ajakirjas ja veebis oma loodud kampsunit tegema.

Seekordse ajakirja kaante vahelt leiad veel mõned väikesed rubriigiuuendused. Anna siis meile teada, kuidas sulle värske number meeldib ja kas leidsid ka millegi loomiseks inspiratsiooni. Jääme teie kirju ootama!

Põnevaid kaadreid Käsitöö filmilindilt

Käib töö ja vile koos. Kes istub grimmitoolis, kes peab rõõmsat nägu manama - ega modelligi töö lihtne ole!

Foto: Erakogu

Tõeline kodukontor. Kui enesetunne pole kõige krapsakam, saab tööd ka nii murda.

Foto: Erakogu

Leidlikud lahendused. Kui sobiva numbriga heegelnõela kodust ei leia, tuleb see teha ise ... grilltikust!

Foto: Erakogu

Nädalavahetusel teleri ette. Vaata aprilli-, mai- ja juunikuus laupäeva hommikuti kell 9.30 TV3 saadet „Sirje“, kus peatoimetaja Laura õpetab oma kodus lihtsaid meisterdusi tegema.

Foto: Erakogu