Inimesed

LUGEJAKIRI | Naine kaotas armastatud mehe ning ühised kodud linnas ja maal, sest nad tegid saatusliku vea (10)

LISA KOMMENTAAR

lesk4. mai 2022, 20:11
Hiljuti pärimisega sunnitud tegelema, sest mitte igas eas ei mõtle inimesed veel testamendile. Abielus, ühisvara, 2 ühist last ja mehel esimesest kooselust üks laps. Pool kogu ühisvarast on minu, jagamisele läks mehe pool minu ja 3 lapse vahel. Jagada oli ainult maja ja pangaarvel olev raha, müüsin maja, sest üksi ma seal elada ei tahtnud, ja ostsin endale väga sobiva korteri. Kõik lapsed said oma võrdse osa isa pärandist, neil kõigil kulus see oma pangalaenudele, mingit riidu ja arusaamatusi meil küll ei olnud. Ja ka testamendi olemasolul oleks olnud inetu mehe laps isa pärandist ilma jätta.
Vale puha27. aprill 2022, 21:00
Abikaasa oma on pool korterist ja pool suvilast.teine pool läheb laste ja abikaasa vahel jagamisele.Ka suvila tasumata oda jagatakse nõnda.Milleks oli vaja korterist välja kolida.Seda ei saanud ju nõuda. Jama kirjatükk.
küsin?25. aprill 2022, 15:36
Kas mehel oli esimene abielu ametlikult lahutatud? Mul jääb selline arusaamine et praegune naine oli elukaaslane ja mehel oli abielulahutus lõpetamata.
Imelda24. aprill 2022, 06:15
Kas see on väljamõeldis või? Miks ta mingil võõral diivanil kügeleb, kui üle 60 protsendi müüdud vara väärtusest kuulus talle? Või ikka polnud kõik või üldse kogu see kinnisvara ühisvara, vaid oli nt mehele pärandatud või kingitud? Igal juhul võiks ajalehes ikka õiget infot jagada, kuigi moraal on õige, kui inimesele ei sobi see, kuidas ta vara seadusjärgselt päritaks, ja tal juba on vara, mida jagada, on mõistlik teha testament. Kui mõni kardab, et seepeale hakkavad kasuahned pärijad teda maha koksama, ei pea ju neile sellest rääkima.
melodramaatiline soga26. aprill 2022, 13:19
psaistab jah lapsajakirjanike ruumitäiteks pastakast imetud väljamõeldisena
Lisa eelmisele23. aprill 2022, 13:21
Õige on ikkagi Kristeli kommentaar. Abikaasa pärib vähemalt veerandi mehe varast, seega 25 % korterist ja suvilast. Seega kuulub naisele koos enda osaga 75 % korterist ja suvilast. Ülejäänud 25 % lähevad jagamisele 3 lapse vahel. Seega igale lapsele kuulub 8,33 % korterist ja suvilast.
Artiklist selgub,23. aprill 2022, 12:46
et tegemist oli abikaasade ühisvaraga. See tähendab, et 50 % varast kuulub nagunii naisele ja ülejäänud 50 % mehele. Seega pärimisele kuulub vaid pool varast, ehk 50 %. Mehe osa pärivad lapsed ja abikaasa võrdses osas. Kui mehel oli 3 last ja abikaasa, siis pärib tema osast igaüks 12,5 %. Seega nii korterist kui suvilast kuulub abikaasale 62,5 % ning igale lapsele 12,5 %. Kaaluda võiks suvila mahamüümist ja müügist saadud raha eest tasuda lastele korteri osakud.
kristel22. aprill 2022, 15:08
kas see korter ja suvila olid siis lahusvara? ühisvarast pool on nagunii naise oma ja mehe omast pärib poole ehk siis oleks võinud saada kolmveerand korterist ja suvilast? Veerand suvilat või korterit oleks pidanud kinni maksma, aga selle oleks saanud ju teise asja müügist. Ilmselt oleks ka pangast laenu saanud. Ma ei tea, kas siin on midagi rääkimata või tal kehvad nõuandjad.
Paul22. aprill 2022, 15:51
Kui kohtutäitur kambas, siis muutub iga seni loogilisena tundunud asi sürriks. Ja veel on olemas rahvatarkus- oleks surijaid, küll pärijaid jätkub. Kannatajale poolele ei oska muud, kui kaasa tunda.
Teeline24. aprill 2022, 02:32
Kristel eksib. Surnud abikaasa pärand läheb jagamisele elus oleva abikaasa ja laste vahel, millest abikaasa saab vähemalt 1/4. Ehk kogu ühisvarast saab elus olev abikaasa min 62,5%. Pärimisseadus § 16. Abikaasa seadusjärgse pärijana. Antud juhul (kolm last ja abikaasa) on õigus "Artiklist selgub, eile 12:46- l"