Foto: Pixabay
Sisuturundus
14. aprill 2022, 09:49

Muuda oma aianurk väliköögiks

Valmista maitsvaid roogasid otse enda koduaias. Kuidas valmistuda aiahooajaks ja grillimiseks oma koduhoovis? Oleme sinu jaoks pannud kirja olulisema, milleta sa ei saa ühtegi aiapidu korraldada.

Suurepärane grill

Esimene asi, milleta ei ole pea võimalik midagi aias valmistada, on grill. Sul on võimalik soetada kas klassikaline söegrill või viimastel aastatel populaarsust kogunud keraamiline grill nagu näiteks Kamado grill. Kamado grill annab sulle võimaluse valmistada nii kalaroogasid, aga ka liha. Kui sa oled valmis natukene enam katsetama, siis miks mitte valmistada pitsa või mõni kook. Kamado grill on tõeliselt universaalne ja hea vahend koduaias. See kulub ära igasse aeda, kus on soov korraldada aiapidusid või niisama nautida kaunist ilma. Soeta endale sobilik grill, olgu selleks siis Kamado grill või midagi muud. Kui sinu kallil pereliikmel on tulemas sünnipäev, siis nüüd on õige aeg teda uue grilliga üllatada.

Aiamööbel ja nõud

Aiapidude ja ka niisama õues söömise jaoks vajad sa sobilikku aiamööblit. Minimaalne, millega arvestada, on söögilaud ja toolid. Vali sellise suurusega laud, et kõik sinu pereliikmed kui ka külalised ära mahuksid. Sul on võimalik valida söögilaud, mis käib lahti või on pikendatav, kui võõrustad rohkem külalisi. 

Ära unusta ka sobilikke toole või pinke. Soovitame mõned toolid lisaks soetada, et kindlustada ikka kõikidele külalistele istumiskohad. Erinevad pingid on väga heaks lahenduseks, kuna võtavad vähe ruumi ja sinna saab mahutada palju inimesi istuma.

Viimaseks, varu vajalikud nõud ja muud tarbed, millega toitu serveerida. Vaata üle, mis on puudu ja soeta juurde. Näiteks kuluvad alati ära erinevad nõud, mis on valmistatud plastikust või mõnest teisest kergest ja mitte purunevast materjalist.

Varjualune

Meie ilm võib olla väga heitlik, juulikuus võib sadada, aga ka olla äärmiselt kuum. Selleks, et sa saaksid rahulikult einestada iga ilmaga, ehita enda terrassi kohale varjualune või soeta markiis või mõni suurem vari, mida kasutada varjumaks suure päikese või vihma käest. Kui sul on olemas või plaanid ehitada ajamaja, näiteks kuppelmaja, siis planeeri selle ümber terrass, mis kujundada väliköögiks. Kui sa oled erinevate ilmastikutingimustega juba enne arvestanud, siis oled nendeks paremini valmis ja saad võõrustada vaatamata ilmale kõiki planeeritud üritusi.

Valgustus

Meie suveõhtud on pikad ja valged, aga kui õues istumine läheb pikemalt, siis on õdusa keskkonna loomiseks hea kasutusele võtta kaunid lambikesed ja tulukesed. Kui sul on ruumi spetsiaalse lõkkekoha jaoks, siis ka see on hea idee. Kui oled alles enda aianurka või ajamaja planeerimas, siis võid seda teha nii, et selle üheks osaks on kas lõkkepaik või väike kamin, mille ääres end soojas hoida. Planeeri kogu aianurk selliselt, et niiduk või murutraktor pääseks lihtsalt ligi. Head sisustamist!