Foto: Kalev Lilleorg
Sisuturundus
9. mai 2022, 08:00

Birgit Sarrap hakkab kehastama Ada Lundveri sõbrannat: nii palju tean, et Adal ei olnud palju naissoost sõpru, kuid need vähesed olid tõelised

Kiidjärve mõisapargis tuleb sel suvel lavale Ada Lundveri elust pajatav muusikaline lavastus „Ada. Rääkimata lugu”. Birgit Sarrap astub seal üles Ada sõbranna rollis.

Ada Lundveri saatuses oli ülevat ja traagilist ning tema suhetemaailm oli rohkem kui keeruline. Lavastuses „Ada. Rääkimata lugu„ Ada sõbrannat kehastav Birgit Sarrap usub, et hea kaaslanna õlga võis Ada aeg-ajalt soovida küll. „Ilmselt ikka siis, kui elu hakkas üle pea käima ja ta vajas meeste seltskonnast vaheldust. Tean, et Adal ei olnud palju naissoost sõpru, kuid need vähesed, kes olid, olid tõelised.“

Foto: ERR Fototeek

Põnev väljakutse

Birgit tunnistab, et enne rollipakkumist ei teadnud ta Adast eriti palju. „Ilmselt on see minu generatsiooni inimeste puhul tavaline. Teadsin vaid, et oli meil Eestis selline marilynmonroelik kaunis näitlejanna.„ Just seetõttu tunduski Birgitile uues muusikalises projektis osalemine eriti põnev väljakutse. „Seda nii tüki sisu kui tõeliselt vägeva trupi poolest,“ ütleb ta.

Läbi Birgiti rolli kõlavad lavastuses mitmete tuntud esitajate lood. „Mul on au ja rõõm laulda legendaarsete Heli Läätse ja Heidy Tamme tuntuks lauldud laule. Usun, et minus võib olla pisut neist mõlemaist — särtsakust ja kõlavat häält, kuid eks muidugi iga laulja on ikka omamoodi ja proovin anda ka neile lugudele endapoolse lisa.”

Birgit on kindel, et sel ajal, kui Ada tuntust kogus, oli naisena meelelahutusmaailmas läbilöömine ja enda eest seismine palju keerulisem. „Tol ajal pidid naised kõvasti rohkem vaeva nägema, et neid märgataks ja väärtustaks ja vahel seetõttu ka palju ohverdama. Aga usun, et kui Ada kuldaeg oleks praegu, sobiks ta suurepäraselt väga paljudesse Eesti sarjadesse ja filmidesse. Eriti just neisse, kus vajataks konkreetse ütlemise ja naiseliku välimusega näitlejannat, meil ei ole selliseid näitlejaid just palju.”

Foto: Kairit Leibold

Suve ootel

Ada rääkimata loo ettevalmistamine käib täie hooga ja Birgit on juba kindel, et sellest lavastusest tuleb hitt. „Käisin eelmisel aastal Kiidjärvel vaatamas etendust Kalmer Tennossaarest ja mulle väga meeldis, kui siiralt, meelelahutuslikult ja kui põnevate lahendustega oli see tükk tehtud. Teadsin, et see tiim teeb ka Adast midagi tõeliselt vägevat. Ei saagi teisiti, kui töötad selliste suurepäraste näitlejate kahurväega. Minu eelmise aasta suurima üllataja ja lemmiku Saara Nüganeniga on puhas rõõm ja au koos mängida ja muusikat teha. Usun, et sellest tuleb minu elu üks põnevamaid suvesid."

Lisaks Birgit Sarrapile ja Saara Nüganenile teevad etenduses kaasa Anne Reemann, Sepo Seeman, Peeter Oja, Jan Uuspõld, Kalle Sepp, Liina Tennosaar, Priit Strandberg, Ott Raidmets jt. Etenduse idee autorid on Tarmo Kiviväli ja Maarek Toompere, lavastaja Ain Mäeots, teksti autor Ott Kilusk, muusikajuht Siim Aimla, kunstnik Karmo Mende, koreograaf Britt Kõrsmaa, ansambel Vana klaver ja naistrio The Swingin´ Sisters. Produktsioon Thors Films.

Etendust mängitakse 28. juulist 14. augustini Kiidjärvel Põlvamaal. Piletid leiad Piletitaskust.