Lemmikloom

KOLETU RÜNNAK KADRIORUS: lahtiselt jooksev koer ründas pisikest koera ja tema omanikku. „Tundsin surmahirmu!“ (34)

LISA KOMMENTAAR

Vaata to ???1. juuni 2022, 15:47
Punkt nr. 1 Kuidas ma tean ,et kommentaar kustutatakse ( ma pole selgeltnägija ) .Punkt nr . 2 Sa loe kommentaarid läbi , siis veendud , kuidas mõned kogu seda koerte atakki jälle venelastest koeraomanikega seostavad .
mupo1. juuni 2022, 14:24
jahib autojuhte, sealt suuremad trahvirahad tulemas. Koeraomanikud neid ei huvita.
xmx1. juuni 2022, 13:29
Kadriorus tunnevad kõik surmahirmu...
Este1. juuni 2022, 13:21
Miks ei karistata neid koeraomanikke kes lasevad koeri vabalt lahtiselt joosta, neid on palju Kadriorus, Poolamäe pargis ja isegi Lastekodu tn mänguväljakul!
keegi1. juuni 2022, 11:52
loomulikult peaks koer, kes on kellegi suhtes agressiivne, olema rihma otsas ja kandma ka suukorvi, kuigi enda kogemuse põhjal rihm agressiivse koera eest ei kaitse, enda halvimad kogemused minu koera rünnanud koertega on just sellised, et koer on lahti tõmmanud või on peremees oma koertel järel lohisenud. Samas on palju koeri, kelle kasvatusse ja sotsialiseerimisse on aega pühendatud ja valitud ka mitte agressiivne tõug ja kelle puhul see rihma vajadus on formaalne. Iseasi on see, et meil promotakse võitluskoera taustaga tõuge, väites, et kõik sõltub ainult kasvatusest, paraku see nii ei ole.
ka arvamus1. juuni 2022, 11:36
KIndlasti tuleb koerad rihma otsas hoida igas pargis, puistus ja kasvõi lauskmaal, sest ta võib kedagi rünnata. Igal pool leidub rahvast, kes jalutab, kõnnib, spordib ka siis kui koeraomaniku pilgule see ei ulatu.
Siin aetakse kõik venelaste ,1. juuni 2022, 10:49
süüks , mina kirjutasin , et mul on kodus kassid ja nad rahulikud loomad . Kommentaari ei avaldatud , kuna kasse kiitsin ja venelasi ei kirunud .
???1. juuni 2022, 10:53
ühest küljest ongi see leht veidi vigane minu meelest ja kõikide brauseritega kommentaarid kustuvad vahel. Teiseks miks sa selle kommentaari kirjutasid, kui oled nii kindel, et see ära kustutatakse? Vaenuõhutamiseks lihtsalt? (ja kuidas kassid ja venelased teemasse puutuvad?)
nujah1. juuni 2022, 09:26
Bullterjerid jm. mõrtsukkoerad tuleks üldse keelustada sest enamus omanikke ei suuda neid agressiooni korral peatada, lihtsalt naudivad, et inimesed nende elukat kardavad.
paha inimene1. juuni 2022, 09:03
Kusjuures alati ei aita ka koera rihma otsas pidamine. Paar päeva tagasi koertekooli treeningul tabas üks suur ja häiritud psühhikaga elukas oma omaniku lohakushetke ja tormas minu koerale peale. Minu tõukas jalust maha seejuures. Seekord õnnelik õnnetus, ainsateks kahjudeks minu määrdunud püksid ja valutav põlv. Koer jäi terveks, vist seetõttu et ta on rahuliku iseloomuga keskmist kasvu tütarlaps. Jooksuaega mu koeral ka õnneks polnud. Aga minu enda arvamus on, et kui minu koera asemel oleks olnud mõni väike isane, siis oleks tükid taga.
paha inimene1. juuni 2022, 09:56
Lisaks veel. Selle suure koera pidi minema tirima treener. Omanik asjaga hakkama ei saanud. Nii on, kui rumal inimene valib edevusest koera, kellest jõud üle ei käi. Omanik ei vaevunud pärast isegi mitte vabandama. Ei tahaks selle elukaga kokku sattuda tänaval või metsa all, kus treenerit ei ole, kes olukorra lahendada suudaks.
Huvitav1. juuni 2022, 08:37
Elan Hispaanias ja siin jooksevad valdav osa koeri lahtiselt ringi. Pole elu seeski ükski koer mind rünnanud, kuigi tean, et agressiivsemat tõugu koerad on väiksemaid koeri rünnanud. Koera käitumist mõjutab väga palju omaniku käitumine. Teiseks, siin on kohustuslik, et potentsiaalselt ohtlikud toukoerad peavad kogu aeg koonukaitsmega olema. 99% ajast see nii ka on
Kogemused olemas1. juuni 2022, 10:37
koerad (ka kassid) tunnetavad vaistlikult ära teise elusolendi olemust. Ründavad just seetõttu et tunnetavad endale ohtu. Ükski rahuliku närvikavaga koer kokkupõrkes ei osale ega tekita tüli kellelegi oma ümbruses ja seda suurusele vaatamata. Ilmsekt selkkine jooksmine ja sahmerdamine siia-sinna oma rihmade ja rakmetega ärritas just vastas koera. Tulnuks olla vaikne ja rahulik ning mitte teha välja - asi oleks olnud olemata. Ise kutsus esile paanika endas ja koertes - mitte kõik inimesed ei tohiks omada koera - õpetati mulle juba koertekooli trennis.
to Kogemused olemas1. juuni 2022, 10:57
Et siis sinu kommentaarist lähtub, et inimene keda rünnati on süüdi? Olen algklassilapsena näinud kuidas vabalt ringiliikuv koer keda kõik lapsed nunnutasin, klassiõel näo lõhki tõmbas.
Just1. juuni 2022, 07:55
Võiks üldse need õudsad tõud keelustada. Või koertekool kohustuslikuks.
Justas1. juuni 2022, 07:23
Kui koera omanikul ajusid ei ole siis on ka koer kasvatamata. Koer vajab õpetamist. Pidevalt haukuval koeral on näiteks närvisüsteemi häired.
Kadriorgu pole eestlasel asja1. juuni 2022, 06:35
See park on okupeeritud venelaste poolt ja sinna enam eestlane ei lähe naljalt.
nujah1. juuni 2022, 09:30
Nüüd juba peaaegu kogu Tallinn ja iga päev tuleb neid juurde, nii Venemaalt kui Ukrainast. Pirita tee promenaadil ka 80% slaavlasi, Lasnamäel enam Eesti keelt naljalt ei kuulegi.
Aaj1. juuni 2022, 00:00
Ise kannan väikest tulirelva kaasas ja ei kõhkleks hetkekski kurja lahtist koera tulistada kui tuleb minu enda sõbraliku koera rihma otsas ründama!
Toonekurg1. juuni 2022, 01:24
Väike tulirelv - sega naisetrahvas. Mis põhjusel relvaloa ka said? Et koeri lasta? Või toonekurgi?
Jep1. juuni 2022, 05:35
Toonekurg eile 22:24 - idoo.tsuse musternäide. Õnnitlen.
To nujah1. juuni 2022, 10:02
Kiida nüüd kallast ja seda teiesuguste kallist Eestit hävitavat reffpartijat! Milles nüüd viga, tahtsite uus" eestlasi"- saategi.
Koeraomanik31. mai 2022, 23:16
Pidevalt tunnen hirmu oma koeraga jalutades Stroomi metsaradadel, kus paljud inimesed lasevad oma suurtel koertel lihtsalt vabalt ilma rihmata joosta. Kas siis tõesti ei leita võimalust, kuidas selliseid inimesi trahvima hakata?! Miks mina pean kogu aeg tundma hirmu, et äkki mõni lahtine koer ründab mind või minu väikest koera? Olen tähele pannud, et peamiselt venekeelt rääkivad koeraomanikud eiravad seadust ja lasevad oma koertel vabalt joosta.
Kuule koeraomanik1. juuni 2022, 00:49
Mind ründas trepikojas koer ja mitte venelase koer. Trepikojas! Sai natuke käsi kannatada, helistatud sai ka sellesse " politseisse" ja teada antud. Üks kord on mind veel koer rümnnanud, ka mitte venelaste oma.. Äkki ei hakkaks sin viha õhutama?!
ja1. juuni 2022, 01:17
Stroomis loobitakse ohtrasti kiva ka, Mari ise rääkis...
eile 21:491. juuni 2022, 05:39
Vaadake kus vanka läks leili. Pole vaja mingit viha õhutada, see viha on koguaeg olemas olnud arvestades, et venelased ei suuda inimeste hulgas elada.
Mari1. juuni 2022, 07:59
Nõmmel turu taga metsas jahutatakse ka lahtiste koertega. Suhtlevad eesti keeles. Sama Pirita Kloostrimetsas. Mu oma tuttav peab normaalseks, et tema suur koer seal lahtiselt jookseb. Teise sõpsi koer tõmbas mööda jooksnud mehel püksid lõhki. Pärast seletas, et tavaliselt koer nii ei käitu, et mehe enda süü. Et kahtlane tegelane. Tal vedas, et mees asja nii jättis. Nii et ei maksa siin hakata rahvuspinnal teemat tõstatama.
Sama1. juuni 2022, 21:07
Rahvus siia küll eriti ei puutu. Tean vägagi eestlastest koeraomanikke, kes on väga ülbe ja üleoleva käitumisega ja õigustavad oma koera kasvatamatust.
Taivo.31. mai 2022, 22:41
Tuleb kindlasti koerte vastu mõeldud gaasi kaasas kanda!
paha inimene31. mai 2022, 23:07
Aga kuidas tõrjuda ründavat koera nii et oma koer seejuures gaasi ei saaks. Seda ei anna vist nii täpselt suunata möllu sees?
Must ja valge1. juuni 2022, 06:37
Valikud ei ole alati hea ja halva vahel, võib juhtuda, et peab valima halva ja veel halvema vahel. Sõltub olukorrast, kas ohtlikum ja omaniku otsusest, kas gaasi lasta (paneb silmad kipitama) või leppida , et koer saab pureda (vaja õmmelda kui päris maha ei murta).
Must ja valge1. juuni 2022, 06:37
Valikud ei ole alati hea ja halva vahel, võib juhtuda, et peab valima halva ja veel halvema vahel. Sõltub olukorrast, kas ohtlikum ja omaniku otsusest, kas gaasi lasta (paneb silmad kipitama) või leppida , et koer saab pureda (vaja õmmelda kui päris maha ei murta).
kaaskannatanu1. juuni 2022, 12:07
Koera rünnak on nii äkiline ja ettearvamatu, et rünnatav ei jõua seda gaasi taskust väljagi võtta. olen 2 korda koera rünnaku ohvriks sattunud ja tean olukorda. Esimene kord tuli valjult rääkiv peremees minu poole ja koer ilmselt kaitses peremeest, jõudsin vaid käed näo ette tõsta. Teine kord tegi lahtine koer poole tunni jooksul kolmele inimesele traumapunktis õmblemis- kaitses naabrite indlevat emast. Kõik käis vaid sekundite murdosa jooksul. eestlastest perede loomad.
if1. juuni 2022, 13:43
Seda küll, et asi käib kähku, aga ikkagi võiks pipragaas või parem geel kaasas olla. Ei maksa ju palju ja kui peremees küsib võib ju ka sutsu saada.