Läks asja ette! Töötasapinna tagune sein on kaetud vannitoas kasutatud plaatidega, sest neid sai kogemata liiga palju tellitud.Foto: Aldo Luud
Sisustus
21. juuni 2022, 09:22

GALERII | Kodus ja võõrsil: Eesti-Austraalia paari ootamatu kolimine Valgamaa saunamajja

Kuus aastat tagasi otsisid Kadri ja Kári Tallinnasse odavat korterit, mis korda teha ja välja rentida. Naise Tõrvas elanud õde saatis neile aga majakuulutuse sõnumiga: „Tulge hoopis meile naabriks!“ Maja ootamatult madal hind (odavam kui pealinna kõige soodsam väga-väga halvas seisus 20ruutmeerine korter) ja lummav asukoht sundisidki noori kurssi muutma.

Soontaga külas asuval taluõuel ringi jalutades on hetkega selge, miks see paik võlus. Helgete rohelist ja sinist karva majade ning õitsvate puude-lillede vahel kerkivad kujutluspildid idülliliselt mõnusast maaelust iseenesest silme ette. Muist sellest on paari kätetöö, teine osa varem majas elanud proua pärand. Just vana ja uue leidlik kokku sobitamine ning kõige olemasoleva ärakasutamine iseloomustabki nii pererahvast kui ka siinset elukeskkonda. Lihtne on tulla valmis visiooniga, aga tänuväärsem on, kui asjale otsa vaadata ja selle potentsiaali igakülgselt ära kasutada. Seda ilmestav näide paistab kohe silma, kui aias ringi vaadata.

Edasi lugemiseks: