ASJALIK SOOVITUS: Oma töökogemusest teab kokk Kaarina, et on inimesi, kes söövad papist ja plastist nõudest täiesti muretult, aga ka neid, kes mitte mingil juhul seda ei tee. „Kui tõesti ilma ei saa, kasutage vähemalt selliseid ühekordseid nõusid, mis on valmistatud puidust, banaanilehest või bambusest ja mida saab pärast kasutamist lõkkesse visata,“ kutsub ta üles.

Foto: Aldo Luud
Uudised
17. juuni 2022, 22:07

ON PIDUDE JA PIKNIKE AEG! Mida eelistada laua katmisel plast- ja pappnõudele?

„Ühekordselt kasutatavate nõude aeg on ammu eilne päev, korduskasutatavate oma tänane ja homne,“ põrutab säästlikku elustiili pooldav Kaarina Naur ja annab nõu, mida eelistada plast- ja pappnõudele.

Kaarina (53) on kokana töötanud üle 25 aasta ja pakkunud nende aastate jooksul ka catering’i-teenust. Tema sõnul on selle ajaga muutunud mõndagi – muu hulgas on märkimisväärselt tõusnud ka inimeste teadlikkus säästvast elustiilist.

Kaarina toob näite. Kui varem oli toitlustusega üritustel levinud suhtumine, et „kes neid nõusid ikka pesta viitsib“, ja reegliks soov kasutada ühekordseid nõusid, siis tänapäeval on üha rohkem neid, kes suhtuvad ühekordsetesse nõudesse kui reostajatesse. Pidudel eelistatakse pestavaid nõusid, eriti tublid on selles osas muidugi noored.

Edasi lugemiseks: