Ajakirjanik Piret Tali (fotol vasakul) tutvustamas ja võitjapaar (fotol paremal) esimest korda Kodukirja paberajakiri avamas.

Foto: Johanna-Kadri Kuusk
Kodu ja Aed
22. juuni 2022, 11:54

„OLEME KODUS!“ | Ehitussaate „Naabrist parem“ võitjad Kirke ja Ander Talu tahavad loobuda palgatööst

Ajakiri Kodukiri on käinud eestlaste kodudes ligi kolm aastakümmet. Malle Pajula ja Piret Tali jagavad podcast’is „Oleme kodus“ kogemusi kodudest, sisustusest, interjööridest, disainist, remondist ja renoveerimisest. 

Seekordsed külalised, võitjapaar Kirke ja Ander Talu ehk tegusad maakad, nagu nad end ehitussaates „Naabrist parem“ nimetasid, said just oma auhinnaks saadud võidutöö – suveköögi – oma uue kodu õuele püsti.

Nad on seal kaks ööd ööbinud ja leiavad, et ventilatsioon võiks otse loomulikult parem olla.
Otse loomulikult on ka nende tulevane kodu – vana kivist meierihoone – Väike-Maarjas. Selle õuele suveköök saigi. „Meid võlus selle maja juures kivihoone ja trepp, kust me kujutasime ette, kuidas meie lapsed kord trepist alla tulevad koolilõpupeole,“ ütleb Ander.

Noortele on see suveköök juba neljas ruum ehitada ja sisustada. Austraalias koristus- ja kulleritööga omale kapitali kogunud noored on sisutanud ja ehitanud juba kolm rendikorterit Väike-Maarjas. Nüüd ootab järge oma maja ehitus.

„Me loodame, et 30. eluaastaks ei pea me enam palgatööd tegema,“ räägib Kirke. Nende jaoks pole ükski probleem ega töö võimatu – olgu korteriühistus püstakute- või katusevahetuse algatus või muu.

„Maal olles pead ikka kõike oskama ja tegema ja pered on meid ka palju aidanud,“ ütleb Kirke.
Ühtlasi selgub ka, et inspiratsiooni ammutavad nad otse elust enesest ja sotsiaalmeediast. Esimest korda saavad nad ka võimaluse värske Kodukirja paberajakiri avada.