Perenaise ja laste lemmikkoht on käsitöömaja akna taga, kus saab hommikul teed juua ja üheskoos raamatuid ja ajakirju lugeda.

Foto: Priit Grepp
Sisustus
17. juuli 2022, 20:48

Kodukirja konkursi Aasta Kodu 2021 finalist

FOTOLUGU | Käsitöötoimetaja nippe täis talu. Oma kätega korda tehtud majakeses on Ikea-häkke, taaskasutust, loovaid ideid

Tallinnast poolesaja kilomeetri kaugusel Niidi talus ringi vaadates ei saa lahti déjà-vu tundest. Nii mõnigi detail tuleb kusagilt tuttav ette. Huvitav küll, kust? Näiteks ajakirjadest Nipiraamat ja Käsitöö või TV3 saatest „Sirje”, sest vahvate meisterduste loomisega perenaine Laura Karro tegelebki.

Ja mitte üksi – rõõmus viieaastane Gudrun on ergavate lokkide lehvides talle kõikides toimetustes väärt kaaslane. Olgu tegu meisterdamise, mängimise, teejoomise või lugemisega. Vanem laps Sverre on juba iseseisvam ja matkab oma radadel, aga ei ütle ära temagi ühistest ettevõtmistest. Keraamikust ja disainerist peremees Üllo toimetab Tallinna vanalinnas Meistrite hoovi keraamikakojas ja TEKE galeriis Telliskivis.

Poolik kudumistöö, mille Laura hiljuti taas käsile võttis, on märk sellest, et tegu on ajakirja Käsitöö värske peatoimetajaga. Lisaks on tegu instagrammeriga, kelle kireks on asjade tuunimine ja loomine.

Niidi talu loomisest on Laura pidanud päevikut, kus on fotod, joonistused, detailid, mälestused. Näiteks kuidas ta 2015. aasta vana-aastaõhtul palkseinu värvis ja siis linna vanni läks ning Poirot’ seriaali vaatas, kui mees reisil oli. Olevat olnud üks parimaid „pidusid“ introvertsele naisele kohaselt. Oma kodu loomine ja ehitamine on olnud üks uhke ja tore sõit, kus mitte millestki on saanud midagi. Vägagi midagi. Kodu.

Edasi lugemiseks: