Signe Riisalo selja taga olev laeni raamaturiiul, kust tahaks mõndagi lehitseda, on valminud õdede Signe ja Kadri kätetööna. „Ega mul palju enam sellest vanusest puudu pole,“ ütleb minister, lehitsedes ajakirja 55+.

Foto: Priit Grepp
Sisustus
13. juuli 2022, 09:36

FOTOLUGU | Signe Riisalo puhkab veevärgita rehemajas. Matsalus asuvas perekonna suvemajas muudetakse nii vähe kui võimalik (4)

Kui sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (53) oli kuueaastane, soetasid ta vanavanemad ehk papa ja mamma Matsalu kanti suvitamiseks Mäe-Jaani talumaja. Nüüd on sellest saanud perekonna suvemaja, kus kolm õde – Signe, Kadri ja Madli –, nende lapsed ja vanemad suve, aga ka jõule veedavad.

Üles on kasvanud kolmas põlvkond, kes seda kohta juba 46. aastat oma suvekoduks peab. Varem suvitas pere Vormsil, kuhu siis pääses vaid lubadega. On ju pereema juured Hiiumaa laiul Saarnakil ja teda tõmbas mere äärde. Vormsi suvede mälestuseks on majas üks maal Saxby tuletornist. „Vanaema rääkis ikka, et lapsed tulevad rannast suure kivi tagant nagu Vormsil, eks me vaatasime ka, et kust kivi tagant meid toodi,” muigab Signe.

„Ma lähen teen siis vihad valmis,” ütleb Signe isa Jaan ja asub jaanikuisel õhtul metsa poole teele. Tütred – Signe ja tema sisekujundajast õde Kadri Tamme (50) – panevad sauna kütte ning arutavad, kuidas sinna paremini vesi sisse lasta ja kuhu uus kraan panna.

Edasi lugemiseks: