MISSIOONIGA NAINE: Tiina käe all õpivad lapsed hoolitsema näriliste, putukate ja lindude eest. Naine loodab, et tänu sellele oskavad nad tulevikus meid ümbritseva maailmaga vastutustundlikumalt ringi käia.

Foto: Silja Paavle
Inimesed
30. august 2022, 09:17

Tartu loodusmajas töötav Tiina Lilleleht: „Kui laps õpib loomadega varakult ringi käima, oskab ta neile tähelepanu pöörata ka täiskasvanueas.“

„Lemmikloomadega tegelemine kasvatab lastes vastutustunnet ja suurendab sidet loodusega,“ tõdeb Tiina Lilleleht. Tartu loodusmajas tutvustab naine nii hiid-jahumardikate kui ka rottide hingeelu.

„Kui laps õpib loomade ja loodusega varakult ringi käima, oskab ta neile tähelepanu pöörata ning vastutustundlikult käituda ka täiskasvanueas,“ on Tiina (60) veendunud.

Naine poleks isegi enda sõnul see, kes ta on täna, kui poleks avanenud võimalust kasvada maal kõrvu konnade, rästikute, lindude ning kõikvõimalike taluloomadega. Nendega arvestamine ja nende eest hoolitsemine kuulus tema igapäevaellu. Oma töös näeb naine aga sageli kurvastusega, kuidas mõned linnalapsed pole elus looma isegi puutunud.

Putukad lemmikloomaks

Ilmselt juba lapsepõlves nakatus Tiina looduspisikuga ja asus hiljem Tartu Ülikooli õppima bioloogiat. Loomateadusele spetsialiseerudes on ta alale truuks jäänud tänini ja tegutseb juba üle paarikümne aasta Tartu loodusmaja huvikooli õpetajana.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99