Foto: Karolin Koster
Sisuturundus
12. september 2022, 09:00

Liposoomne C-vitamiin – see on tõhus abi viirusetõrjeks!

C-vitamiinil ehk askorbiinhappel on paljude uuringutega tõendatud toime immuunsüsteemi tugevdajana. C-vitamiini antioksüdantsed omadused aitavad kehal võidelda oksüdatiivse stressi vastu, mis põhjustab viiruste ja mikroobide levikut.

Kui hingamisteedes tekib põletik, siis toimub tsütokiinide hüppeline tõus ning kopsudesse kogunevad neutrofiilid, mis hävitavad alveolaarsed kapillaarid. Kliinilised uuringud on näidanud, et C-vitamiin võib seda protsessi tõhusalt ära hoida. Samuti on uuringutega näidatud, et äärmuslikes tingimustes (sportlased, suusatajad, kaitseväelased jpt) on see tõhusalt mõjunud ka külmetuse tunnuste ilmnemisel.

C-vitamiin on meile hädavajalik toitaine, kuid kuna inimorganism pole võimeline seda ise tootma, peame omandama selle kas toidu või toidulisanditega. Tableti kujul imendub C-vitamiinist vaid väike protsent, mis ei võimalda võtta suuremaid annuseid, kuna C-vitamiini ülejäägid väljuvad organismist uriiniga. Siinkohal tuleb appi liposoomne C-vitamiin, mis võimaldab manustada suuremaid koguseid, sest imendumine toimub otse rakku. Erinevalt tavalistest C-vitamiini tablettidest on liposoomse C-vitamiini molekulid kapseldatud ning ei hävine seedekulglas ega ärrita seedesüsteemi.

Kliiniliste uuringutega on tõestatud, et  külmetuse tunnuste korral tugevdab C-vitamiin immuunsüsteemi.

Nordaidi liposoomne vitamiin C 1000 mg annuspakendites, geel-spreina ja kapslites.

Eesti ettevõte Nordaid on koostöös teadlastega välja töötanud liposoomse vitamiin C geeli, mis imendub läbi vereringe otse rakku. Uuringud on näidanud, et liposoomse toote imendumine on kiirem ja tõhusam, kui tableti või kapsli vormis toidulisandil. Liposoomse C-vitamiini molekulid on kapseldatud, need ei hävine seedesüsteemis ega ärrita magu. Toode on saadaval 1000 mg  C-vitamiini sisaldavate annuspakenditena, 50 ml suuruses õhuvabas pumppudelis ja kapslites.

Toode ei sisalda kunstlikke lõhna-ja maitseaineid, toiduvärve, õlisid, soola ega pärmi. See on ka gluteeni-, laktoosi-ja GMO-vaba. Sobib taimetoitlastele.

Müügil apteekides ja tervisepoodides.