Helena Raud

Foto: Andres Raudjalg
Sisuturundus
11. oktoober 2022, 09:24

KÜSIMUS: kas köök osta korraga?

Meie kodus on remont jõudnud köögini. Igal aastal värskendame ühe toa, aga köögi puhul peab küll ütlema, et selle praktilise osa mööblit-tehnikat ei saa jupikaupa teha. Milliseid leevendavaid finantseerimisvõimalusi soovitate köögi korraga sisustamisel?

Vastab: Helena Raud, Inbanki ostude finantseerimise toodete juht

Praeguses majandusolukorras tunnevad paljud, et kulusid on vaja koomale tõmmata, ning ostud mõeldakse rohkem läbi või lükatakse edasi. Köök võib osutuda kodu sisustades kõige kulukamaks ruumiks. Kui mööbel on juba paigas, on vaja soetada ka köögitehnika ja tarvikud, mis korraga ostes võivad kokku kulukad olla. Tuleb mõelda, kas kõike on tarvis soetada ühekorraga või saab jagada ostud pikemale ajale.

Kui vajalikud ostud on tarvis korraga ära teha, saab kasutada „osta kohe, maksa hiljem“ makselahendust. See on paindlik finantseerimisvõimalus nii ootamatute väljaminekute kui planeeritud ostude, nagu näiteks köögimööbli või -tehnika soetamise puhul. Seda makseviisi kasutades on võimalik ostu eest tasuda alles järgmisel kuul või tasuda mitmes võrdses osas ilma lisatasudeta. Nii saab vajalikud ostud korraga ära teha märksa rahakotisõbralikumalt.

Foto: Unsplash.com