Enne kui leping allkirjastatakse, tuleks mõlemal osapoolel selgelt rääkida oma kõikvõimalikest ootustest ja need vajadusel lepingusse lisada - see aitab vältida hilisemaid arusaamatusi. Foto: Pexels
Remont ja Ehitus
15. oktoober 2022, 12:55

VÄLDI PÕHILISI PROHMAKAID: õpi teiste vigadest, kuidas üürile anda

Soov investeerida on toonud kinnisvaraturule hulga uusi üürikorteriomanikke, kes nullist alustades kolistavad pahatihti ükshaaval läbi nii mõnegi ämbri, mida kunagistest samalaadsetest kogemustest õppinud üürileandjad oskavad juba vältida. Algajail oleks mõistlik asjasse süveneda ja õppida pigem teiste, mitte iseenda vigadest.

Põhiprohmakad, mida üürikorterite omanikud kipuvad tegema, on ikka ja jälle samad, märgib turvalist üüriteenust vahendava firma Rendin juht ja kaasasutaja Alain Aun. Esimese asjana peaks iga väljaüürimiseks korteri soetanud omanik mõtlema sellele, et iga päev tühjalt seisev üüripind toob omanikule kaotatud sissetulekut. Vähe sellest: pikalt tühjana seisev korter võib kaasa tuua märkimisväärse lisakulu, kui seal peaks juhtuma midagi (näiteks puruneb mõni toru), millest omanik kohe teada ei saa ja mille tõttu saavad kahjustusi ka naabrite korterid. Seega – tasub kiiresti tegutseda.

Edasi lugemiseks: