Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
21. oktoober 2022, 10:12

Aita leida Raekoja platsile jõulupuu! (4)

Tallinna kesklinna valitsus ootab oktoobrikuu lõpuni Raekoja platsile paigaldatava jõulukuuse pakkumisi. Kuusk püstitatakse novembri keskpaiku ning peale seda algavad ettevalmistused jõuluturu avamiseks.

Kesklinna vanema Monika Haukanõmme sõnul pole Tallinna tähtsaima jõulupuu otsingud tänavusel aastal nii hõlpsalt läinud kui varasematel aastatel. „Pakkumisi on küll laekunud, aga esimest äratundmist, et see on nüüd see sobilik puu, pole veel tekkinud. Lisaks pole mõned väljapakutud puud vastanud kõigile soovitud tingimustele, kas siis ligipääsetavuse või läheduses asuvate elektriliinide tõttu,“ Haukanõmm. „Olen siiski lootusrikas, et kümne päeva pärast on meil kõigile ootustele vastav esinduspuu olemas ning saame selle novembri keskel kõigi rõõmuks ka Raekoja platsile paigaldada.“

Linnaosavanem kutsub kõiki inimesi kuuseotsingule. „Kui keegi on märganud kuskil väga uhket kuuske ja oskab täpse aadressi anda, siis võib julgelt pakkumise teha. Küll me siis juba ise maaomaniku üles otsime ja läbi räägime,“ ütles Haukanõmm. „Tähtis on aga, et puu oleks vähemalt 15 meetrit kõrge, kasvaks ligipääsetavas kohas, kus ei ole läheduses elektriliine. Samuti ei tohi kuusk asuda kaugemal kui 150 km Tallinnast,“ ütles Haukanõmm.

Kesklinna valitsus ootab jõulukuuse pakkumisi (koos fotoga) kuni 31. oktoobrini e-aadressile [email protected]. Puu lähedal ei tohi olla elektriliine, mis takistavad kraana tööd. Pakkujaks võib olla maaomanik või tema esindaja.