Inimesed

Tuuli Jõesaare kolumn | „Kuhu teie end matta lasete? Mina plaanin ka pärast surma koju jääda?“ (4)

LISA KOMMENTAAR

meelest läks8. november 2022, 11:22
mina näen8. november 2022, 11:21
seda niimoodi... et on kuulutus lehes nimi-daatumid ja pilt. Mitte mingeid istumisi, kui ei ole läbikäimist eluajal pole vaja ka istumist korraldada. Aga ikka kalmistul. Mehele - uut õnne, tütrele - ole ikka aus, veidi leebem võiks olla...aga no see selleks. pojale - ole ikka aus. minnile -ole ikka aus ja armasta mu poega.
Mnjah ...8. november 2022, 10:04
Kadunukese koht on kalmistu.Surnu peab saama rahu ja minu enda süda ei anna enne rahu,kui kallis inimene on kalmistul.Ja siis käin ma igal tähtpäeval ( lähedaste ,mitte riiklike) seal neil külas.Ei kujuta ette,et üks vanaema on ühe talu aianurgas,teine kuskil põllumassivi nurgas.Ükski maja ega talu pole igavene ja tõesti on jälk mõelda,et ostan maja ja ümberringi on on kellegi jäänused.Sorry,inimene peaks oskama mõelda oma minast kaugemale. Surnu viimane rahupaik on kalmistu. See peaks olema riiklikult nii sätestatud muidu käib täievoliline isetegevus.
Olen kuulnud5. august 2023, 11:34
et teadjad ütlevad nii: tuhaurni ei tohi hoida kaua kodus, sest nii ei lase te oma lähedase hinge vabaks. Ta ei saa rahu. Pole ime, kui kusagil hakkab kummitama (ka see võib olla vaid inimeste fantaasia, kui täpselt ei tea, ei vaidle selle üle).