Kodu ja Aed

„POLE JUST HALB TEENISTUS!“ Pereisa hakkas ise metsast puid tegema ja säästis palju raha. Spetsialist aga hoiab pead kinni (11)

LISA KOMMENTAAR

Teeline19. november 2022, 18:23
Ei või selle "spetsialisti" arvamusi kritiseerida, ei või!
Armas jumal.18. november 2022, 15:27
Loen ja ei jõua naeru kinni hoida Meie aja kangelane jagab muljeid. Imelikuks on see elunatuke pööranud.Meie petes ja kogu tutvusringkonnas on mehed talvekütuse ise valmis teinud.Maja palgidki sai oma tuttavate abil metsast maha võetud.Mind paneb rohkem ikka muigama,kui mees tolmulapiga toas ringi kakerdab.Ja muideks,minu abikaasa on ka " kontori laua tagant",aga kodus teeb ikka raskemaid mehetöid.Peaks ka teise nüüd ajalehte panema.
Naera, naera!18. november 2022, 15:56
Naer on terviseks! Miks tolmulapiga mees tänapäeval muigamist väärt on? Linnakorteri inimestel pole ju vaja metsas korteri kütmiseks puid teha! Ja on peresid, kes kõigi mugavustega linna-alevi korterites põlvest põlve elanud. Kust need linnad ikka laienevad kui maalt linna läinud elanikega, kes ei oska enam põllu-, metsa- ja loomapidamistöid teha.
Lepp.18. november 2022, 15:19
Metsakoolitusega mees ütles, et lepp on salakaval puu, mis võib keerata ei tea kuhu ja sellega juhtub õnnetusi puu alla jäämisega.
hoopis19. november 2022, 15:01
ka ka on salakaval ja keeab alati ...
eurohullus18. november 2022, 14:22
sajandeid on mehed ise oma kodu kütte eest hoolitsenud
käibemaks18. november 2022, 12:05
Panun maksuameti kommentaari! Kas oma metsast küttepuude kasutamise korral tuleb maksta shabloonkäibemaksu, mida talu-ettevöttja saab siis deklaratsioonis tagasi nöuda, kui talul on majandustegevuses käibemaksukohustuslane?
...18. november 2022, 12:14
Inimene võib oma isiklikust metsast teha endale kütet
maksuameti18. november 2022, 15:07
Loomulikult vöib teha endale kütet ja müüa ka naabrile, lisaks maksta riigile maksud selle tegevuse pealt on see millest jutt käib. Selgituseks: kui ostad puud naabri käest, siis maksab käibemaksu, Kui naabel on FIE vöi ettevötluse registris siis on ta kohustatud puude hinnale lisama käibemaksu ja selle ka riigile üle kandma nagu iga teise tehingu korral. kui aga naaber ise oma puud ära kütab ja on ka käibemaksu kohustuslane, siis paraku ei saa ega toni unustada maksuametit, kui köetakse oma kodu - eratarbimine.
mine ise metsa maksuamet!18. november 2022, 15:11
Kas restoran peab siis maksma tulumaksu ja sotsiaalmaksu kui töötaja oma sööb oma töökohal - restoranis valmistatud toitu? Või kui poemüüa viib endale koju oma tööandja poest kaupa - kas siis peab ka maksma maksuside vöi üleüldse midagi? Tulge ikka möistusele! Pole vaja siin midagi riigile anda kui oma enda kaupa tarbid.
Urmas18. november 2022, 20:14
Ära plära ja tee vahet käibemaksukohustusliku firma/FIE vahet. Kui firma või FIE ei ole käibemaksukohuslane, ei saa nad mingit km % lisada.