Inimesed

Ehituspetturi ohvri pihtimus: „Ma ei suutnud enda eest seista. Pidin elus esimest korda laenu võtma, et maksta töö eest hingehinda.“ (15)

LISA KOMMENTAAR

Vihmatilk18. detsember 2022, 13:13
Töö sai vastavalt tellimusele tehtud, aga nii häbi on nüüd. Artikli läbiv teema on siis peategelase poolt tuntav häbi.
Marko29. november 2022, 13:02
Millisel põhjusel käib mode nn laike kustutamas? Ootan ametlikku vastust, meiliaadressi leiate ise!
Marko9. detsember 2022, 16:03
Urmas28. november 2022, 17:05
"„Ma võtsin enda peas aluseks hinnapakkumise ja tunnihinna, siis tundus küsitav summa loogiline." Ja kui ehitajal oleks läinud selle objektiga kauem aega kui hinnapakkumises kirjutatud ja küsinud lisaraha, siis kes oleks ehitaja Marju arvates olnud? Saamatu väljapressija, kes ei oska kalkuleerida konkreetsele tööle kuluvat aega? "„Ehitusvaldkonnas leidub kindlasti eksperte, kes tasu eest vastavat nõustamisteenust osutavad: teevad ka ekspertiise, ehituse omaniku järelevalvet jne,“ Rebas võiks ikka teada, et enamus eratellijaid on isetargad ja hoiavad ekspertide pealt raha kokku.
Urmas28. november 2022, 17:17
"Marju helistas õhtul tagasi ja sai pakkumise järgmisel hommikul lepingu allkirjastada ja teha ettemaks. Alles hiljem kuulis Marju tuttavalt firmaomanikult, et ettemaksud on jäänud masu-eelsesse kauboikapitalismi aega." See tuttavast firmaomanik on mingi tõusik, kes on hetkel heale järjele saanud. On olemas ka ühemehefirmasid, kelle firma arvel ei ole vabu tuhandeid teha suht kallist tööd näiteks ilma materjalide ettemaksuta. Ma tean millest ma räägin, sest olen lobeda jutuga tellijate pärast ikka tuhandeid tünga saanud. Ükskord sai siiber ja andsin tellija kohtusse. Õiglus kohtus võitis.
Marko28. november 2022, 15:19
Täiuslik põrumine, õnnitlen! Pikk ja lohisev halisemine, mitte mingit infot ei ole. Milleks sellist digisoga kokku keeta ja üles riputada?
Juku28. november 2022, 15:19
Olen väiksemate tööde puhul kasutanud töö teostaja leidmisel hange.ee võimalust ja pole pettunud.
won28. november 2022, 14:11
no ei näe probleemi. hinnapakkumine ju tehti. kas ehitusmees oleks pidanud kummi venitama. tükitööd niimoodi tehaksegi. ja alati tuleb öelda tööaega varuga. oh seda kisa kui ei mahu tähtaega. nüüd tehti kiiremini valmis ja jälle kisa. kas pastakast välja imetud artikkel või siis lihtsalt rumalad inimesed.
ehitusmees28. november 2022, 13:52
milline dramaatiline lugu ja kui emotsionaalselt esitatud! ma nutan siiani ja ei suuda kuidagi rahuneda. mul avanes lausa kolmas silm...
Epic28. november 2022, 11:51
See on väljamõeldud lugu. Jube segaselt kirjutatud ja tulemus on mingi soga lihtsalt.Lausa piinlik on lugeda.
Ambur28. november 2022, 11:47
Ma saan aru, et tellija oli lõpphinnaga nõus ja tellitud töö tehti ära. Siis on ju kokkulepe täidetud. Ma saaksin aru probleemist, kui töömees oleks lihtsalt rahaga ära kadunud või hiljem hakanud hinda ja kõike kõrgemaks kerima ja igasuguseid lisakulusid juurde leiutama. Praegusel juhul on kõik korrektne. Hinnapakkumised tehakse alati kõrgema tundide arvuga, et juhul kui tuleb ootamatusi ja läheb kauem, siis ei ole täitja lepingut rikkunud. Ei saa aru probleemist.
Vana Hobu28. november 2022, 10:45
Võiks siis ka välja tuua, mis imetöö see selline oli.
Ff28. november 2022, 10:11
Essuleht, see uba on ikka täielik tase. Mida te seal tarbite?
Vaatleja28. november 2022, 13:17
Tarbivad vastavalt olukorrale, kas on vaja mingi jutuke välja mõelda või kommentaare ja plusse miinuseid kustutada. On muidugi ka võimalus, et tellimused ja käsud tulevad kõrgemalt mäe pealt.
Andke andeks...28. november 2022, 10:01
...aga see on ikka väga rumal artikkel. Absoluutselt kõik asjad(ok tunnihinnad on välja toodud, aga aru saamata mille kohta need käivad jaavad needki umbmäärasteks) artikklis on umbmäärased nagu mingi muinasjutt. Kui mitmed firmad ei tahtnud seda tööd teha, siis ilmselt ongi kallis töö ja nagu aru saada, siis lõpphinnaga oldi ka nõus ju. Tundub, et tellija probleem hakkas sellest, et lubaja taust polnud plekitu.