Jorh

Foto: Mari Luud
Lemmikloom
3. detsember 2022, 09:26

JÕULUKUUL KOJU | Kassid jäid pärast peremehe surma neljaks aastaks külma ja räpasesse majja elama (1)

Mustika, Maali, Jorhi, Juliuse ja Teele elu muutus jäädavalt päeval, mil nende peremees suri. Nad jäid täitsa üksinda elama Kohtla-Nõmmel asuvasse majakesse.

Pärast peremehe surma võttis tema õde vastu otsuse, et kassid jäävad majja edasi ning tema käib neid aeg-ajalt toitmas. Niisiis, vahel käis ta paar korda nädalas kohal, mõnikord venis vahe ka pikemaks. Kassid tegid oma häda sinna, kuhu tahtsid ning talvel olid veenõud suisa jääs… Ilmselgelt polnud see olukord, milles ükski kiisu peaks elama.

Kuidagi jõudis info Ida-Virumaal tegutseva kasside päästjani ning ta läks asja uurima. Kohale jõudes oli olukord šokeeriv. Hais oli päästja sõnul täiesti väljakannatamatu, maja oli külm ja kiisud elasid kohutavates tingimustes. Samas, kasside omaniku õde ei mõistnud, miks päästja probleemi näeb – et mis sel elul häda on?!

Nüüdseks on Mustikas, Maali, Jorh, Julius ja Teele kolinud MTÜ Kassiabi hoole alla. Toidukauss on alati ees, vesi pole mitte kunagi jääs, tuba on alati soe… Ka pai tehakse, kui selleks vaid soov tekib. Kahjuks kõikidel mitte – eks selline keeruline elu on oma jälje jätnud.

Võib-olla tahab neist viiest kõige enam tähelepanu viieaastane kassipoiss Mustikas, kes on tõeliselt inimlembene nunnupall (tutvu temaga SIIN). Samas mitte alati. Mustikas sooviks oma kodus olla ainus kass, sest toidukaussi ta teistega jagada ei taha. Ilmselt on veel meeles need aastad, mil pidi toidunatukese pärast võitlema.

Mustikas

Foto: Mari Luud

Kuuene Maali (tutvu temaga SIIN) hoiab pigem varju ja teiste vaiksemate kasside selja taha. Kui juba õnnestub ta kinni saada, siis võib ka pai teha.

Maali

Foto: Mari Luud

Teised Kohtla-Nõmme kassid on mõnevõrra tagasihoidlikumad. Kuueaastane Jorh (tutvu temaga SIIN) küll suhtleb hea meelega vabatahtlikega ning annab kergelt „kurr“ öeldes teada oma konservisoovist, kuid paitav käsi on ikkagi kahtlane.

Julius ja Teele on imearmsad kiisud, kes vajavad avanemiseks veel veidi aega. Aga küll lähevad nendelgi meelest varasema elu traumad!

Teele

Toeta MTÜ Kassiabi kiisusid ning saada Mustikale, Maalile, Jorhile, Juliusele ja Teelele väike jõulurõõm:

MTÜ Kassiabi
Pangakonto: EE902200221030561288
Selgitus: Kohtla kassid
ANNETUSNUMBER
900 9000 (kõne hind 7€)
Palun kuula kindlasti kõne lõpuni, muidu ei jõua saadetud abi kohale.