Foto: Robin Roots
Jõulud
1. detsember 2022, 13:35

Mida tasub vältida, kui sa pole just raha peale vihane?

JÕULUTULED RÕDUL JA AIAS: need viis säästunippi päästavad pühad!

Kas kuuled aisakellade asemel sellel aastal müntide kõlinat, sest kõik on hirmus kallis? Säästunippide abil on võimalik süüdata advendiajal siiski jõulutuled, et pimedat aega kergemini üle elada.

Advendiajal süüdatakse aedades jõulutuled, aga ilmselt esimest korda mõeldakse seejuures tõsiselt ka kaasuvatele kuludele. Selle talve energiahindade juures on kõige ebamõistlikum mõte otsida välja hõõglampidega jõulutuled ja ühendada need kolmekuningapäevani elektrivõrku.  

Leedtuled osutuvad praktiliseks suurema tarbimise juures
Praktilised inimesed annavad töökorras esemetele enamasti uue võimaluse, mis üldjuhul on mõistlik ja jätkusuutlik lähenemine, edastab pressipöördumises K-rauta Tondi kaupluse juhataja Eveli Uibomets. Hõõglampide aeg on aga praeguste energiahindade juures lõplikult otsa saanud, kuigi muist inimesi kasutab neid jätkuvalt nii toas kui õues. Ühelt poolt tundub ebamõistlik veel toimivaid jõulutulesid kõrvale lükata, aga teisalt peab tõdema, et leedtuled võtavad oluliselt vähem elektrit, lisaks on need vastupidavamad ja põrutuskindlamad kui hõõglambid.

Edasi lugemiseks: