Mööbli kokkupanek võib tunduda keeruline, kuid ei maksa meelt heita.

Foto: Panthermedia/Scanpix
Sisustus
16. detsember 2022, 13:17

„APPI, MA EI SAA SEDA JU KOKKU!“ Kas tõesti peab tislerihariduseta inimene oskama ise mööblit monteerida? Võiks, sest nii säästad puhast raha! (2)

„No vaatan ja mõtlen, appi – ma ei saa seda kappi kokku ju!“ möönab Mann Tartust. Ei tema ega mees ei võta mööbli kokkupanekut ette. „Seni oleme tuttavate kaudu leidnud kellegi, kes tasu eest tuleb ja ära teeb.“ Mann peab loomulikuks, et üks inimene ei oska kõike. Teised aga leiavad – ise kokkupandav mööbel pole midagi rasket ka naisele, kel pole tisleriharidust, sest nii saab magusa summa kokku hoida.

Muidugi, mitte kõik pole nii saamatud. Marju Põlvamaalt on Manni vastand. Hiljuti ostis ta uue köögi, mis saabus nii pisikestes pakkides, et ajanuks Mannile judinad peale. Ta pole eraldi õppinud mööbli kokkupanekut, elu on õpetanud. „Akutrell on täitsa olemas, tütre oma küll, aga siiski olemas.“ Ta lisab, et kolm kappi olid näidised ja see oli väga oluline, sest nii hoiab ta kõvasti aega kokku. „Tegelikult pole eriti raske see kokkupanek, sest joonised on kaasas,“ julgustab põlvamaalanna. Kuna töö võtab ikka mitmeid tunde, kasutab ta oma puhkust kodu uuendamiseks.

Edasi lugemiseks: