Tallinna jõulumuinasjutt

Foto: National Geographic
Uudised
20. detsember 2022, 15:04

ARMASTATUD PAIGAKE: Tallinna vanalinna jõuluturg jõuab televaatajateni üle maailma (6)

National Geographicu kanali menuka dokumentaalsarja „Euroopa Linnulennult. Jõulueri“ saates näidatakse esimest korda kanali ajaloos ka Eestit ja seda ainulaadsest vaatenurgast.

„Meil on ülimalt hea meel, et saame pühadeehtes Tallinna vanalinna viia tänavu kodudesse üle maailma,“ ütles National Geographicu kanali Eesti esindaja Sille Ruus pressile. „See on esimene kord meie ajaloos, kui National Geographicu kanal on Eestit kajastanud, ja teame, et televaatajad nii meil kui välismaal on kindlasti võlutud.“

Tallinna Raekoja platsi jõuluturg.

Foto: Erki Pärnaku

2019. aastal esmakordselt eetrisse läinud saate iga episood keskendub üldjuhul ühele Euroopa riigile. Õhust tehtud kaadrite abil antakse ainulaadne ülevaade sellest, kuidas traditsioonid, inseneriteadused ja loodusimed on mandrit kujundanud, aidates maalida dünaamilise portree piirkonnast ja seal elavatest inimestest.

Küllaga näeb selleaastases jõuludele pühendatud erisaates, kui kirevad ja omanäolised on jõulupidustused üle terve Euroopa. Lisaks Tallinna vanalinna jõuluturule tutvustatakse televaatajale ka Colmari jõululaulikuid, kelle paraad liigub paatidel läbi linna jõekanalite, ja ka näiteks Bulgaaria Kukeri rahvapidu, mis on mõeldud kurjade vaimude eemale peletamiseks, ning palju-palju muud.

Tallinna jõuluturg.

Foto: Stanislav Moškov

„Meie jaoks oli väga põnev ja seiklusrohke väljakutse filmida National Geographicule. Eriti kui saime samal ajal kajastada Eesti ühte tähtsamat talvist sümbolit – jõuluturgu. Kõige olulisemate hetkede tabamiseks filmisime samaaegselt nii õhust, maalt kui ka läbi peategelaste silmade,“ märkis Eestis võtteid juhtinud Sander Allikmäe.

Tallinna jõuluturg.

Foto: Stanislav Moškov

„Europe from Above“ jõuludele pühendatud erisaade on eetris National Geographicu kanalil 25. detsembril kell 21.00.