Lemmikloom
30. detsember 2022, 10:14

JÕULUKUUL KOJU | Kiisu, kes toob oma tervisehädaga igal inimesel pisara silmanurka... aga ka tema on väärt armastavat kodu! (8)

Rita on rahulik üliarmas kolmevärviline ligikaudu nelja-aastane kassineiu, kes jõudis Lasnamäe kassituppa suurest kassikolooniast. Tal on vaid väike probleem: ta ei suuda alati tasakaalu hoida.

See on neuroloogiline terviserike ja sinna ei saa midagi parata. Arsti sõnul sünnivad neuroloogiliste terviseriketega pojad kassidel siis, kui tiinuse ajal kassiema põeb mõnda viirust. Igaühel, kes Ritat kohtab, tuleb pisar silma – lihtsalt nii hale on vaadata tema võbisevat keha, kui ta üritab tasakaalu hoida.

Samas on Rita ise oma terviseprobleemiga harjunud ja elab tavalist kassielu. Käib korralikult vetsukastis hädasid tegemas, mängib, sööb hea isuga. Aga suures kassikarjas elades jäi ta paraku hätta – kausist toidu võtmine nõuab tema jaoks keskendumist ja aega. Suured, tugevamad ja aktiivsemad jooksid kohe söögikausi juurde ning Rita, teades, et nendega võistelda ta lihtsalt ei suuda, loobus nukralt söömisest ja varjus kuhugi peitu. Seetõttu oli ta ka algul väga kõhn.

Rita puhul tuleb kindlasti arvestada, et ta ei tohi kõrgele ronida, kuigi ronimine talle meeldib. Ta võib õnnetult kukkuda ja tõsiselt viga saada.

Rita armastab väga mängida sulepulgaga – ta lausa ründab seda nagu jahisaaki! Samuti meeldib talle voodis ringi hüpata, sest seal on pehme kukkuda ja ta saab end välja elada. Iseloomult on kiisu leplik ja leebe, ta ei pahanda sülle võtmisel ja lubab end paitada.

Ka sellised õnnetud loomad nagu Rita väärivad armastust ja oma sooja kodu. Ideaalis võiks ta olla kodus ainus kass, kuid kõne alla tuleks ka kodu, kus ees on rahulik ja mitte võimutsev liigikaaslane, kes laseb tal omas tempos toitu nautida ning oma väikest kassielu elada.

Võib-olla tahad just sina armsale ja õnnetule Ritale kodu pakkuda? Kuna Rita ravidele on läinud küllalt raha, siis saada talle teele ka väike jõulutervitus:
Saaja: MTÜ Lasnamäe Kassituba
Konto: EE327700771006276167
Selgitus: Rita