Kodu ja Aed

Vaata üle, kas oskad oma elu hoida!

ÕL VIDEOARHIIV | ANNA TULD! Korstnapühkija õpetab kõige õigemini kütma: niimoodi hoiad pigi koldest eemale (4)

LISA KOMMENTAAR

e.30. jaanuar 2023, 11:46
Kütmise lõpus siibri sulgemist pole artiklis kirjeldatud. Meil on kombeks lasta sinine leek kindlasti ära põleda. Siis oodata, kuni tukid enamuses tuhmiks tõmbuvad (teine osa jääb hõõguma), seejärel sulgeda õhu pealevool. 25 minuti pärast ka siiber. Järgnevalt võib jälgida vingugaasi mõõdikut. Üldiselt tõuseb ppm üle lubatud 35-e aga andur kohe undama ei hakka. Suurem küsimus on, kas vingu tase nt. 60 ppm-i ka ületab või hakkab langema? Kui jah, piisab toa tuulutamisest. Kui ei, avan uuesti ahjusiibri. Siis nurisevad eakamad kodalased, et avatud siibrist lendab hulk sooja kosmosesse.
tom30. jaanuar 2023, 13:22
Õhu pealevoolu sulgemine on totaalelt vale, loll ning igandlik rumalus. Puhas enda mürgiramine! Mustvalgelt lihtne keemia: kuniks põlemine toimub ja see piisavalt hapnikku ei saa, hakkab tekkima hapniku puuduses CO2 asmel CO, vingugaas. Ahju jahtumise kiirus normaalse õhu pealevooluga hõõguvatele sütele on vaid marginaalselt kiirem kui end mürgitades. See ei sunni sind öösel kl 3 tõusma ja uuest kütma, tuba, jah, on vb hommikul 19,5 asemel 19,3.
tom30. jaanuar 2023, 13:37
Meie rahvatarkustest tiine "targa" rahva keskmine eluiga on olnud läbi kogu 20. sajandi oluliselt madalam, kui normaalsetel Euroopa riikidel. Lollides rahva"tarkustes" ja pimedas usus igasugusesse jamasse on selles oma osa.
Ei saa aru15. detsember 2023, 14:40
"kuniks põlemine toimub ja see piisavalt hapnikku ei saa, hakkab tekkima hapniku puuduses CO2 asmel CO, vingugaas." Mõlemad tekivad ka hapnikuga. Kui õhu pealevool sulgeda, kuidas siis tuppa vingugaasi tuleb, kui siiber lahti on?